Tekst met aanhalingstekens enzo gebruiken in $tekst bijvoorbeeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tammetje

Tammetje

09/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zit mij af te vragen hoe ik bijvoorbeeld in een string een geheel menu kan plakken.

Nu gaat het fout omdat er dan in de string ook aanhalingstekens enzo zitten.

$tekst="
<ul id="menu">
<li><a href="home.html">Home</a></li>
<li><a href="contact.html">Contact</a></li>
</ul>
";

Dus hoe kan ik dat oplossen zodat ie de string wel correct begrijpt en ik het menu in de pagina kan laden? Ik weet dat het mogelijk is maar weet niet hoe.

Alvast bedankt!!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:59:07
 
Mitchell

Mitchell

09/12/2008 16:22:00
Quote Anchor link
$tekst=''

Zo.
 
Tammetje

Tammetje

09/12/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Oh crap, ik heb em al. Verkeerde aanhalingstekens bij $tekst= gebruikt :P
 
Mathijs -

Mathijs -

09/12/2008 17:18:00
Quote Anchor link
tip: voor strings altijd enkele quotes gebruiken. zo krijg je geen output die je eigenlijk niet wil, heb je geen problemen met de dubbele quotes in html, en word je gedwongen om variabelen er buiten te zetten.

er zijn vast meer redenen.

daarnaast kan je de quotes ook gewoon escapen.
 
Rens nvt

Rens nvt

09/12/2008 17:30:00
Quote Anchor link
Mathijs schreef op 09.12.2008 17:18:
zo krijg je geen output die je eigenlijk niet wil

Tenzij je natuurlijk enkele quotes weer wilt geven :-) zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// goed fout
echo 'pagina's';

// goed (bijvoorbeeld)
echo htmlentities("pagina'
s");
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 17:49:00
Quote Anchor link
Rens, het komt vaker voor dat je dubbele quotes in je string hebt dan dat je enkele quotes hebt. Die ene enkele quote die je tegenkomt escape je dan maar even.
 
Rens nvt

Rens nvt

09/12/2008 18:18:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 09.12.2008 17:49:
Rens, het komt vaker voor dat je dubbele quotes in je string hebt dan dat je enkele quotes hebt. Die ene enkele quote die je tegenkomt escape je dan maar even.

@Newbie: we zijn het eens geloof ik ;-) Er werd alleen gezegd dat je altijd enkele quotes moest gebruiken, en dat de uitzondering de regel bevestigd hebben we nu aangetoond geloof ik :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.