Tekst opsplisen en op volgende regel verder gaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kitty N

kitty N

16/04/2009 16:00:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een stuk tekst die te lang is voor 1 regel, nou wil ik die graag bij een aantal tekens moet afbreken en dan op de volgende rij verder moet gaan. Nou weet ik dat je met substr kan afbreken bij een bepaald aantal tekens.

Ik had nu dit gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(strlen($sActie) > 125)
{

    $sActie = substr($sActie,0,125);
    $sActie = $sActie . "...";
}

?>


Maar dan maakt hij er aan het eind ... van (omdat ik dat aangeef), maar hoe kan ik nou zeggen dat ie dan op de volgende regel verder moet gaan bij teken 126?

Dan kom je eigenlijk ook weer bij een probleem stel teken 125/126 zitten midden in een woord, dan breekt hij dus dat woord af, dat moet ook niet.

Kan iemand mij helpen met die 2 problemen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 01:40:59
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/04/2009 16:03:00
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/04/2009 16:05:00
Quote Anchor link
Je zou het eventueel ook met wordwrap() kunnen doen...
 
Kitty N

kitty N

16/04/2009 16:13:00
Quote Anchor link
Bedankt! Ik ga daar even mee aan de slag.

Dat had ik nodig idd. Maar omdat het met in een pdf moest (gemaakt via fpdf) ik multicell gebruiken.

wordwrap ga ik nu zeker onthouden voor als het de volgende keer nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.