tekst over image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

20/09/2015 09:47:17
Quote Anchor link
Hoi!

Wat is de juiste manier om tekst (moet ook nog een link worden) te plaatsen op specifieke plaatsen over een image.

Ik dacht om de image als achtergrond van een tabel te gebruiken, maar dit krijg ik niet voor elkaar.
Misschien doen ik wat verkeerd...kan ook natuurlijk.

Maar misschien zijn hier gewoon andere of beter methode's voor.
Iemand suggesties ?

Ik had zelf een stylesheet die er zo uitzag :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!-- CSS -->
<style scoped>
.myTableBg {
  width: 100%;
  background: white url(portal2.jpg) repeat;
  border-collapse: collapse;
  }
.myTableBg td, .myTableBg th {
  border:2px solid black;
  padding:5px;
  }
</style>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 20/09/2015 09:50:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 18:08:52
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2015 11:58:23
Quote Anchor link
Er zijn meerdere oplossingen denkbaar

- een image map
- een div met achtergrondafbeelding met absoluut gepositioneerde linkjes
- iets anders

Als je googled op "html image map" of "css absolute positioning" dan vindt je genoeg materie om aan de slag te gaan. Mocht je vragen hebben (en iets geprobeerd hebben) kun je hier terecht.

Als je nog aan het "schuiven" bent (elementen hebben nog niet helemaal een vaste plaats) met de linkjes is de tweede aanpak wellicht handiger.
 
Eddy E

Eddy E

20/09/2015 22:08:30
Quote Anchor link
Een <a> met een background-image, met padding als positionering?

Voorbeeld: http://codepen.io/anon/pen/xwOEZz
 
John van der Linden

John van der Linden

20/09/2015 22:19:38
Quote Anchor link
ja, supert...met deze voorbeelden en tips komt het helemaal goed! bedank!
 
Randy vsf

Randy vsf

21/09/2015 13:24:16
Quote Anchor link
Nog een voorbeeld met uitleg :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.