tekst strippen php en mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan s

Daan s

13/09/2012 17:56:49
Quote Anchor link
Hallo ik had een vraagje, waarschijnlijk simpel maar ik kan het niet helemaal vinden :\
Ik heb hier beneden een script en ik heb gemerkt dat de output van thv (ter hoogte van) te lang wordt en deze wil ik inkorten, maar ik wil hem wel zo groot houden in de database. Ik heb gezien dat je het in kunt korten met de substring maar ik heb het geprobeerd maar elke keer als ik deze gebruik krijg ik een witte pagina :\ , zou iemand me kunnen helpen :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
 // Connects to your Database
 mysql_connect("127.0.0.1", "admin", "******") or die(mysql_error());
 mysql_select_db("********") or die(mysql_error());
 $data = mysql_query("SELECT * FROM Meldingen ORDER BY ID")
 or die(mysql_error());
 
 while($info = mysql_fetch_array( $data ))
 {

 Print "<tr>";
 Print "<td>".$info['Datum'] . "</td> ";
  Print "<td>".$info['Tijd'] . "</td> ";
    Print "<td>".$info['provincie'] . "</td> ";
        Print "<td>".$info['thv'] . "</td> ";
                Print "<td>".$info['soort'] . "</td> ";
                   Print "<td>".$info['straat'] . "</td> ";


 }


 ?>


Groetjes Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:05:27
 
Eddy E

Eddy E

13/09/2012 18:56:48
Quote Anchor link
Kijk naar substr() of str_replace()

Maar wat wil je precies bereiken?
Dat $info['thv'] korter wordt? Dus afkappen bij een X-aantal tekens?
Of de CSS van die cel aanpassen met een overflow: hidden;?
 
Daan s

Daan s

13/09/2012 19:01:01
Quote Anchor link
Dat de $info['thv'] korter word :)
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2012 19:34:36
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 13/09/2012 18:56:48:
Kijk naar substr() of str_replace()

Maar wat wil je precies bereiken?
Dat $info['thv'] korter wordt? Dus afkappen bij een X-aantal tekens?
Of de CSS van die cel aanpassen met een overflow: hidden;?


Of misschien heb je hier wat aan?
 
Daan s

Daan s

13/09/2012 19:40:17
Quote Anchor link
Nou ik heb deze code ook gebruikt, en dit werkte helemaal niet, waarschijnlijk doe ik het helemaal fout maargoed :\
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
 // Connects to your Database
 mysql_connect("127.0.0.1", "admin", "////") or die(mysql_error());
 mysql_select_db("////") or die(mysql_error());
 $data = mysql_query("SELECT * FROM Meldingen ORDER BY ID")
 or die(mysql_error());
 
 while($info = mysql_fetch_array( $data ))
 {

 Print "<tr>";
 Print "<td>".$info['Datum'] . "</td> ";
  Print "<td>".$info['Tijd'] . "</td> ";
    Print "<td>".$info['provincie'] . "</td> ";
       $tvh = .$info['thv'] .;
$rest = substr('$tvh', 0, -1);
echo $thv;
                Print "<td>".$info['soort'] . "</td> ";
                   Print "<td>".$info['straat'] . "</td> ";


 }


 ?>
 
Milo S

Milo S

13/09/2012 20:01:55
Quote Anchor link
Regel 14 en 15 maak je een fout. Kijk eens goed naar je variabelen...

Als je 14 en 15 vervangt voor onderstaande werkt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$thv
= substr( $info['thv'], 0, -1);
?>


Je zou regel 16 ook kunnen verwijderen en dan $thv = vervangen voor echo

Toevoeging op 13/09/2012 20:01:59:

Regel 14 en 15 maak je een fout. Kijk eens goed naar je variabelen...

Als je 14 en 15 vervangt voor onderstaande werkt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$thv
= substr( $info['thv'], 0, -1);
?>


Je zou regel 16 ook kunnen verwijderen en dan $thv = vervangen voor echo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.