Tekst uit database </br> niet laten zien tijdens aanpassen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny T

Danny T

27/11/2013 10:17:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een php code die ervoor zorgt dat ik tekst uit een database kan halen en dan aanpassen met tinymce.
Het probleem van mij is dat de tekst die eruit word gehaald nog de html tags heeft van </br> aan het einde van elk regel.
Ik wil dus de </br> niet laten zien wanneer de tekst word aangepast maar dat het nog wel word toegepast wanneer de normale pagina word bekeken.
Als ik de br tag weghaal zitten alle regels achter elkaar.
Hoe kan ik dit het beste doen php pros? :)

groetjes,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:21:29
 
Reshad F

Reshad F

27/11/2013 11:07:10
Quote Anchor link
nl2br gebruiken en de andere tags met strip_tags() weghalen
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/11/2013 11:09:03
Quote Anchor link
Reshad gaf het antwoord al
Gewijzigd op 27/11/2013 11:10:34 door thomas de vries
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2013 11:30:59
Quote Anchor link
Ik denk dat je de tekst al niet goed in de database hebt gezet. Zelf gebruik ik ook tinymce en ik heb geen enkel probleem.
 
Danny T

Danny T

27/11/2013 11:32:46
Quote Anchor link
Ik ben nu nl2br en strip tags aan het doorlezen.

- SanThe - op 27/11/2013 11:30:59:
Ik denk dat je de tekst al niet goed in de database hebt gezet. Zelf gebruik ik ook tinymce en ik heb geen enkel probleem.


Ik heb het in de database ook met </br> etc staan.. Misschien ligt het probleem hieraan?
En tinymce is bij mij alleen een vierkant met een gele border als ik het aanklik. Geen toolbars maar voor de rest werkt het wel.

dit is mijn tinymce code als het helpt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript" src="tinymce/tinymce.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
tinymce.init({
    selector: "textarea",
    plugins: [
        "advlist autolink lists link image charmap print preview anchor",
        "searchreplace visualblocks code fullscreen",
        "insertdatetime media table contextmenu paste moxiemanager"
    ],
    toolbar: "insertfile undo redo | styleselect | bold italic | alignleft aligncenter alignright alignjustify | bullist numlist outdent indent | link image"
});
</script>
Gewijzigd op 27/11/2013 11:35:40 door Danny T
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2013 11:42:16
Quote Anchor link
Welke functies haal je over de tekst heen voordat je het in de database zet?
 
Danny T

Danny T

27/11/2013 11:44:27
Quote Anchor link
Dit is hoe ik mijn tekst uit de database haal en weer post.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<p>Bewerken</p>

<form method="post" action="save.php">
    <textarea name="content" style="width:40% ;height:40%">
<?php
            //get data from database.
            include("db.php");
            $sql = mysql_query("select text from content where element_id='1'");
            $row = mysql_fetch_array($sql);            
            echo $row['text'];
        ?>
    </textarea>
        </br>
        <input type="submit">
</form>


en mijn save.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    include("db.php");
    $content = $_POST['content']; //get posted data
    $content = mysql_real_escape_string($content);    //escape string    
    
    $sql = "UPDATE content SET text = '$content' WHERE element_id = '1' ";
    
    if (mysql_query($sql))
    {

    header('location:succes.php');
    }

?>


enig idee wat er misging?
Gewijzigd op 27/11/2013 11:46:00 door Danny T
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2013 11:54:18
Quote Anchor link
Je doet zo te zien niks bijzonders. Ik heb het ook zo. Bij mij werkt dit gewoon perfect.
 
Danny T

Danny T

27/11/2013 11:58:31
Quote Anchor link
Ik heb hier een imgur link van hoe het eruit ziet als je erop klikt, misschien dat dat helpt.
Het is maar een testpagina dus excuses voor de layout ;P

Tinymce

Toevoeging op 27/11/2013 12:29:04:

Ik heb het probleem gevonden!
voor als anderen het ooit nodig hebben.
Ik heb dit veranderd van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
tinymce.init({
    selector: "textarea",
    plugins: [
        "advlist autolink lists link image charmap print preview anchor",
        "searchreplace visualblocks code fullscreen",
        "insertdatetime media table contextmenu paste moxiemanager"
    ],
    toolbar: "insertfile undo redo | styleselect | bold italic | alignleft aligncenter alignright alignjustify | bullist numlist outdent indent | link image"
});
</script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
        tinymce.init({selector:'textarea'});
</script>


Ik hoop dat ik hiermee anderen kan helpen!
Gewijzigd op 27/11/2013 12:30:08 door Danny T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.