Tekst uit database wordt niet weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard de Boer

Richard de Boer

21/09/2010 22:01:49
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben bezig met een script die gegevens uit een database haalt.

In Myadmin maak ik een agenda punt aan en die staat er dus ook wel in.

Via agenda php wordt het uit de database gehaald en geshowd.

Nu geeft het script wel aan dat er iets is maar er staat geen tekst, hoe kan dat?agenda waar het om gaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
<?

/* CONNECT */
include("cplog/fs/sessdb.php");
dbconnect();

/*
*    Laden van extra pagina!
*    Frame: mainRight
*/


?>

    <script language="javascript">
    function noClick() {
    if ((event.button==2)) {
    alert(' Copyright by Webmaster Chris de Roo')}}
    document.onmousedown=noClick
    </script>
    
<title>agenda</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>

<body onselectstart="return false" ondragstart="return false">

<font class="headerText">
Chris zijn agenda</font><br>
<font class="normText">
Als u wilt weten waar Chris de komende tijd gaat optreden bent u hier goed.<br> Dit betreft alleen de openbare optredens.
<br><br>

<?

# Als er een item is aangeklikt!
if($_GET['id'])
{

    //-- Lokale tijd
    $Ldatetime = DATE("Y-m-d H:i:s");

    //-- selecteren van het eerst volgende agenda punt!
    //-- datetime > Ldatetime is devergelijking voor het eerst volgende punt.
    //-- Indien $_GET[id] er is dan natuurlijk die pakken :p

    $sql = "SELECT * FROM `cpl_agenda` WHERE `id` = '$_GET[id]'";
    $result = mysql_query($sql);    
    $row = mysql_query($result);

    $AGDid            = $row["id"];
    $AGDtype        = $row["type"];
    $AGDdate        = substr($row["datetime"], 8, 2) . "-" . substr($row["datetime"], 5, 2) . "-" . substr($row["datetime"], 0, 4);
    $AGDtime        = substr($row["datetime"], 11, 2) . ":" . substr($row["datetime"], 14, 2);
    $AGDlocatie        = $row["locatie"];
    $AGDplaats        = $row["plaats"];
    $AGDweb            = $row["linkweb"];
    $AGDmail        = $row["linkmail"];
    $AGDomschr        = $row["omschr"];
    
    echo "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" width=\"100%\">";

    echo "<tr>";
      echo "<td colspan=\"2\">";
      echo "<font class=\"headerText\">";
      echo "$AGDlocatie</font>";
      echo "</td>";
    echo "</tr>";
    
    echo "<tr>";
      echo "<td colspan=\"2\">";
      echo "<font class=\"normText\">";
      echo "[$AGDplaats]";
      echo "</td>";
    echo "</tr>";
    
        /* LEGE RIJ */
        echo "<tr><td colspan=\"2\" height=\"12\"></td></tr>";
        
    echo "<tr>";
      echo "<td>";
      echo "<font class=\"normText\">";
      echo "<b>Datum:</b> $AGDdate";
      echo "</td>";
          
      echo "<td>";
      echo "<font class=\"normText\">";
      echo "<b>Aanvang:</b> $AGDtime";
      echo "</td>";
    echo "</tr>";
            
        /* LEGE RIJ */
        echo "<tr><td colspan=\"2\" height=\"12\"></td></tr>";
            
    echo "<tr>";
      echo "<td colspan=\"2\">";
      echo "<font class=\"normText\">";
      echo "<b>Omschrijving:</b><br>$AGDomschr";
      echo "</td>";
    echo "</tr>";
            
        /* LEGE RIJ */
        echo "<tr><td colspan=\"2\" height=\"12\"></td></tr>";
            
    //-- Als er een website is
    if(strlen($AGDweb) > "4")
    {

        echo "<tr>";
          echo "<td colspan=\"2\">";
          echo "<font class=\"normText\">";
          echo "<b>Website:</b> <a href=\"http://$AGDweb\" target=\"_blank\">$AGDweb</a>";
          echo "</td>";
        echo "</tr>";
    }

            
    //-- Als er een e-mail adres is
    if($AGDmail)
    {

        echo "<tr>";
          echo "<td colspan=\"2\">";
          echo "<font class=\"normText\">";
          echo "<b>E-mail adres:</b> <a href=\"mailto:$AGDmail\">$AGDmail</a>";
          echo "</td>";
        echo "</tr>";
    }

            
    echo "</table><br><br>";
        
        # Terug
        echo "<a href=\"javascript:history.back()\"><b><< Terug</a></a>";
}

else
{
    # Als men al gesorteerd heeft op plaats dan is bij nog een keer klikken
    # de sortering andersom. Eerst van A-Z daarna van Z-A

    if($_GET['sortby'] == "plaats" AND $_GET['volgen'] == "ASC") { $a = "DESC"; } else { $a = "ASC"; }
    if($_GET['sortby'] == "locatie" AND $_GET['volgen'] == "ASC") { $b = "DESC"; } else { $b = "ASC"; }
    if($_GET['sortby'] == "datetime" AND $_GET['volgen'] == "ASC") { $c = "DESC"; } else { $c = "ASC"; }
    
    ?>

        <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="100%">

        <tr class="headerTR">
          <td class="headerTD" width="150">&nbsp;Plaats</td>  
          <td class="headerTD">Locatie</td>  
          <td class="headerTD" width="150">Datum & tijd</td>
        </tr>
    <?
    
        $d
= DATE("d");    //Lokale dag
        $m = DATE("m");    //Lokale maand
        $y = DATE("Y");    //Lokaal jaar
    
        $duur = "6";
    
        $nw_mnd = $m + $duur;
    
        if($nw_mnd > "12")
        {

            $nw_mnd = $nw_mnd - 12;
            $nw_jr = $y + 0001;
    
            /* MAAND ZONDER 0 ? DUS 2 */
            /* Dan de 0 ervoor plakken */

    
            if($nw_mnd < "10")
            {

                $nw_mnd = "0" . $nw_mnd;
            }

    
            $nw_date = "$nw_jr-$nw_mnd-$d";
        }

    
        else
        {
            /* MAAND ZONDER 0 ? DUS 2 */
            /* Dan de 0 ervoor plakken */

    
            if($nw_mnd < "10")
            {

                $nw_mnd = "0" . $nw_mnd;
            }

    
            $nw_date = "$y-$nw_mnd-$d";
        }

    
    # DE SORTEER TYPE
    if($_GET['sortby']) { $sortBy = $_GET['sortby']; }
    else { $sortBy = "datetime"; }
    
    # SORTEER VOLGORDE
    if($_GET['volgen']) { $volgen = $_GET['volgen']; }
    else { $volgen = "ASC"; }
        
    //Huidige datum: $d-$m-$y
    //x maand verder: $nw_date
    
    # Omdat, als mensen het weten, het mogelijk is om de GET uit te breiden met een
    # delete query ofzo, eerst even controleren!

    if($sortBy == "plaats") { $melding = "OK"; }
    else if($sortBy == "locatie") { $melding = "OK"; }
    else if($sortBy == "datetime") { $melding = "OK"; }
    else { $melding = "FOUT"; }
    
    # Dit geld ook voor de GET volgen.
    if($volgen == "DESC") { $melding1 = "OK"; }
    else if($volgen == "ASC") { $melding1 = "OK"; }
    else { $melding1 = "FOUT"; }
    
    if($melding == "FOUT" OR $melding1 == "FOUT")
    {

        echo "<tr class=\"normalTR\">";
          echo "<td class=\"normalTD\" colspan=\"3\"><center>";
          echo "&nbsp;<b>FOUT:</b> Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de agenda items. ";
          echo "Indien deze fout zich voorblijft doen, neem dan contact op met de webmaster!";
          echo "</td>";
        echo "</tr>";
        exit();
    }

    
    //-- SELECT
    /*$sql = "SELECT * FROM `cpl_agenda`
            WHERE `datetime` >= '$y-$m-$d'
            AND `datetime` <= '$nw_date'
            AND `userrights` = 'administrator'
            AND `active` = 'Y'
            ORDER BY $sortBy $volgen";
    $result = mysql_query($sql);*/
    //-- SELECT

    $sql = "SELECT * FROM `cpl_agenda`
            WHERE `datetime` >= '$y-$m-$d'
            AND `userrights` = 'administrator'
            AND `active` = 'Y'
            ORDER BY $sortBy $volgen"
;
    $result = mysql_query($sql);
    
    $aantal = mysql_num_rows($result);
    
    while($row = mysql_query($result))
    {

        $AGDid[] = $row["id"];
        $AGDdate[] = substr($row["datetime"], 8, 2) . "-" . substr($row["datetime"], 5, 2) . "-" . substr($row["datetime"], 0, 4);
        $AGDtime[] = substr($row["datetime"], 11, 2) . ":" . substr($row["datetime"], 14, 2);
        $AGDlocatie[] = $row["locatie"];
        $AGDplaats[] = $row["plaats"];
    }

    
    //echo "Aantal: $aantal";
    
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"1\" color=\"#FFFFFF\">";
    
    //-- Als er geen agenda item is
    if($aantal == "0")
    {

        echo "<br><br><center><b>Geen agenda items voor de komende tijd!</b>";
    }

    else
    {
        # Om te beginnen met een andere volgorde kleur
        $color = "#37204E";
        
        # x het aantal agenda items
        for($i=0; $i<$aantal; $i++)
        {

            //-- Kleur zetten
            if($color == "#37204E")
                {
$color = ""; }
            else
                { $color = "#37204E"; }
            
            # Om de code in beeld te houden, de onmouseover enzo hieronder in een var!
            $onMouseOver = "onMouseOver=\"this.bgColor = '#FFB400'; this.style.color = '#000000'\"";
            $onMouseOut = "onMouseOut=\"this.bgColor = '$color';  this.style.color = '#FFFFFF'\"";
            $onClick = "onClick=\"location = 'agenda.php?id=$AGDid[$i]'\"";
            $extraStyle = "style=\"color = '#FFFFFF'; cursor:hand; cursor:pointer\"";
                
            echo "<tr class=\"normalTR\" bgcolor=\"$color\" id=\"$i\" $onMouseOver $onMouseOut $onClick $extraStyle>";
              echo "<td class=\"normalTD\" width=\"150\">";
              echo "&nbsp;<b>$AGDplaats[$i]</b></a>";
              echo "</td>";
              
              echo "<td class=\"normalTD\">";
              echo "<img src=\"images/bullet.gif\" border=\"0\">&nbsp;";
              echo "$AGDlocatie[$i]";
              echo "</td>";
              
              echo "<td class=\"normalTD\" width=\"150\">";
              echo "<div align=\"right\">$AGDdate[$i] om $AGDtime[$i]&nbsp;</div>";
              echo "</td>";
            echo "</tr>";
            
            //-- LEGE RIJ
            //echo "<tr><td colspan=\"3\" height=\"1\" bgcolor=\"#FFFFFF\"></td></tr>";

        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 21/09/2010 22:09:33 door Richard de Boer
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:39:44
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/09/2010 22:03:50
Quote Anchor link
je link werkt niet en zonder wat code lukt het natuurlijk ook niet op het probleem op te lossen

Edit:
Laat maar, ik zie dat je je post al bewerkt hebt
Gewijzigd op 21/09/2010 22:04:27 door Vincent Huisman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 22:47:42
Quote Anchor link
Dit klopt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
while($row = mysql_query($result))          // Regel 235
?>


Die mysql_query() moet waarschijnlijk mysql_fetch_assoc() zijn...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.