Tekst uit html bestand halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Nurmodeluxe

Nick Nurmodeluxe

16/03/2011 09:58:03
Quote Anchor link
Ik heb een html bestand waarin tekst staat:

<html> enz.
<div id="text">Hier staat tekst</div>
</html> enz.

Hoe krijg ik deze tekst uit het bestand zonder andere tekst/broncode
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:00:46
 
Tim Fendt

Tim Fendt

16/03/2011 10:15:02
Quote Anchor link
Wat wil je? Dit is tamelijk onduidelijk.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

16/03/2011 10:52:21
Quote Anchor link
als je het in je script wil toevoegen:
require('nick.html');

Als je de contents in een var wil:
file_get_contents('nick.html');
Gewijzigd op 16/03/2011 10:52:39 door Hendrik de Jager
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 12:44:39
Quote Anchor link
strip_tags() zal al vrij goed in de buurt komen van wat je wil, denk ik
 
Nick Nurmodeluxe

Nick Nurmodeluxe

16/03/2011 15:51:36
Quote Anchor link
Ik heb een bestand dat er ongeveer zo uitziet:
Quote:
<html><head><title>Website</title></head>
<body>
Welkom op deze website<br><br>

<div id="tekst">Vandaag is een dag met mooi weer</div>
</body>
</html>


Deze div hierboven kan verschillen.
Nu wil ik vanuit een php bestand de pagina inlezen en de tekst uit die div in een string krijgen. Hoe moet dit?
Gewijzigd op 16/03/2011 15:53:10 door Nick Nurmodeluxe
 
Rienus nvt

Rienus nvt

16/03/2011 16:14:19
Quote Anchor link
Nick,
De oplossing is reeds gegeven, maar voor de volledigheid

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= file_get_contents('je_html_bestand.html');
$content = strip_tags($content);
?>


In de variabele content zal nu de tekst moeten staan.
Gewijzigd op 16/03/2011 16:14:44 door Rienus nvt
 
Bram Boos

Bram Boos

16/03/2011 16:24:20
Quote Anchor link
Stel je wilt alleen de tekst tussen de <div> tags dan kun je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= strip_tags($content, '<div>');
?>
Gewijzigd op 16/03/2011 16:24:52 door Bram Boos
 
Rienus nvt

Rienus nvt

16/03/2011 16:36:09
Quote Anchor link
@Bram,
De tweede parameter van strip_tags is dat je de tag toelaat.
De output is dan <div>De tekst</div> en niet alleen de tekst tussen de div-tags zoals jij suggereert.
 
Nick Nurmodeluxe

Nick Nurmodeluxe

16/03/2011 20:53:12
Quote Anchor link
dankjewel, opgelost
 
Nick Nurmodeluxe

Nick Nurmodeluxe

21/03/2011 19:18:56
Quote Anchor link
Nog een vraag, als ik strip_tags gebruik onstaan er lege regels en spaties waar mijn oorspronkelijke tags stonden. Hoe krijg ik deze weg?
 
Rienus nvt

Rienus nvt

21/03/2011 21:18:47
Quote Anchor link
Met trim()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.