Tekst van string als variabele aanroepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy E

Eddy E

31/07/2018 22:05:36
Quote Anchor link
Ik heb een object genaamd marker30.
Vanuit een attribuut krijg ik met jQuery de string marker30.
Nu moet ik het object genaamd marker30 doorgeven aan een functie toon().

Hoe doe ik dat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
   /*alert("data_sector: "+data_sector+" en data_fte: "+data_fte);*/
   $(this).removeProp("style");

   /* verkrijg het markerid, als string vanuit attribuut markerid="..." */
   var markerid = $(this).attr('markerid');

   toon(markerid);


Nu wordt de string doorgegeven aan de functie toon(), maar dat moet het object met die naam zijn...

Oftewel, hoe maak ik van een string een reference aan het object?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:20:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/07/2018 22:52:32
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving zou zijn: kun je iets aan deze constructie veranderen? Als je nu bijvoorbeeld een array van objecten genaamd markers had, met bijvoorbeeld index 30 (dan heb je rechtstreeks een mapping van index naar object)... dan was dit een koud kunstje? Het klinkt gewoon alsof de structuur nogal krom is.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/08/2018 00:41:51
Quote Anchor link
Als het een globaal object is kun je window['marker30'] doen. Voor andere scopes geldt iets soortgelijks, ligt er even aan hoe je objecten gedefinieerd worden. this['marker30'] werkt in veel gevallen binnen anonieme functies prima, zolang de objecten in dezelfde scope liggen.
Gewijzigd op 01/08/2018 00:43:25 door Ben van Velzen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.