Tekst verdwijnt na invoer in tekstveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick cos

patrick cos

08/05/2013 12:17:35
Quote Anchor link
Sinds ik de <option value=0 en de if(zie 2de gedeelte van de code) toegevoegd heb werkt het werkt de textarea 'best_memo' nier meer.
(Ik kan tekst intypen maar als ik er dan naast klik verdwijnt deze weer).

De bedoeling is dat mensen eerst een keuze maken qua verzenden en dan pas verder kunnen gaan.
Daardoor heb ik "if ($best_verzending=="0") {" toegevoegd, zodat mensen niet verder kunnen klikken.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
                $verzendselect = "
                
                <select name=\"best_verzending\" onchange=\"this.form.submit()\">
                    <option value=0";
                        
                        if ($best_verzending=="0") {
                            $message = "<p><font color=\"#FF0000\">* Selecteer een verzendwijze</font></p>";
                        }    
                $verzendselect .= ">Selecteer een verzendwijze:</option>                
                
                    <option value=1";
                        if ($best_verzending=="1") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = 0;
                        }    
                $verzendselect .= ">Zelf op komen halen (&euro; 0)</option>
                
                    <option value=2";
                        if ($best_verzending=="2") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = $verzendkosten;
                        }    
                $verzendselect .= ">Verzending onder vooruitbetaling (&euro; $verzendkosten)</option>
                
                    <option value=3";
                        if ($best_verzending=="3") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = $rembourskosten;
                        }
                $verzendselect .= ">Verzending onder rembours (&euro; $rembourskosten)</option>
                
                </select>";





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
                    if ($best_verzending=="0") {
                        $itemslist .= "
                        $message";
                        $itemslist .= "
<!--                         <tr><td>&nbsp;</td><td colspan=\"4\"></tr>
                        <tr><td align=\"center\"><img src=\"img/ideal_klein.gif\" alt=\"Online betalen met iDEAL\" /></td><td colspan=\"4\"><input name=\"ideal\" type=\"checkbox\" value=\"Y\" />Online betalen met <a href=\"/informatie/iDEAL/\" title=\"Meer informatie over iDEAL\">iDEAL</a></tr>
 -->                        <tr><td>&nbsp;
                                </td><td colspan=\"4\">
                                <br />
                                <b>Opmerkingen?</b><br />
                                <textarea name=\"best_memo\" cols=\"50\" rows=\"10\"  onChange=\"this.form.submit()\">$best_memo</textarea><br />
                                
                                <p>Door te bestellen geeft u te kennen akkoord te gaan met onze <a href=\"/informatie/voorwaarden/\">verkoopvoorwaarden</a>.</p></form>
                                <form action=\"/winkelwagen_gegevens/\" method=\"post\" name=\"winkelwagentje\" target=\"_self\">
                                
                                
                                
                                
                                
                                <p align=\"right\"><input name=\"bestel\" type=\"button\" class=\"submit\" value=\"GA VERDER &raquo;\" /></p></form></td></tr>
                            </table>
                                ";
                        
                    } else {                        
                        $itemslist .= "
<!--                         <tr><td>&nbsp;</td><td colspan=\"4\"></tr>
                        <tr><td align=\"center\"><img src=\"img/ideal_klein.gif\" alt=\"Online betalen met iDEAL\" /></td><td colspan=\"4\"><input name=\"ideal\" type=\"checkbox\" value=\"Y\" />Online betalen met <a href=\"/informatie/iDEAL/\" title=\"Meer informatie over iDEAL\">iDEAL</a></tr>
 -->                        <tr><td>&nbsp;
                                </td><td colspan=\"4\">
                                <br />
                                <b>Opmerkingen?</b><br />
                                <textarea name=\"best_memo\" cols=\"50\" rows=\"10\"  onChange=\"this.form.submit()\">$best_memo</textarea><br />
                                
                                <p>Door te bestellen geeft u te kennen akkoord te gaan met onze <a href=\"/informatie/voorwaarden/\">verkoopvoorwaarden</a>.</p></form>
                                <form action=\"/winkelwagen_gegevens/\" method=\"post\" name=\"winkelwagentje\" target=\"_self\">
                                
                                
                                
                                
                                
                                <p align=\"right\"><input name=\"bestel\" type=\"Submit\" class=\"submit\" value=\"GA VERDER &raquo;\" /></p></form></td></tr>
                            </table>
                                ";
                    }
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:16:58
 
Erwin H

Erwin H

08/05/2013 12:53:25
Quote Anchor link
Je submit al op een change van zowel het select als het textarea. Op moment van je eerste submit is dus of de een of de ander nog leeg. Ik zou daar de oplossing gaan zoeken.
 
Patrick cos

patrick cos

08/05/2013 13:37:02
Quote Anchor link
als ik de volgende regel aanpas dan wordt de invoer niet doorgestuurd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<b>Opmerkingen?</b><br />
<textarea name=\"best_memo\" cols=\"50\" rows=\"10\"  onChange=\"this.form.submit()\">$best_memo</textarea><br />


Toevoeging op 08/05/2013 14:04:20:

maar die regel heeft er hiervoor overigens ook ingestaan, dus dan zou het toch gewoon moeten werken?

Toevoeging op 08/05/2013 16:40:36:

iemand enig idee?
Gewijzigd op 08/05/2013 14:04:39 door patrick cos
 
Patrick cos

patrick cos

10/05/2013 13:33:43
Quote Anchor link
Het oude script werkte wel en na mijn toevoeging van $best_verzending=="0")
en de if & else in de onderstaande code...
Daarnaast heb ik de 0 toegevoegd aan de database(0,1,2,3)

Veld: best_verzending
Type:enum
Lengte/Waardes*1: '0','1','2','3'



oude code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
                $verzendselect = "
                <select name=\"best_verzending\" onchange=\"this.form.submit()\">
                    <option value=1";
                        if ($best_verzending=="1") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = 0;
                        }    
                $verzendselect .= ">Zelf op komen halen (&euro; 0)</option>
                    <option value=2";
                        if ($best_verzending=="2") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = $verzendkosten;
                        }    
                $verzendselect .= ">Verzending onder vooruitbetaling (&euro; $verzendkosten)</option>
                    <option value=3";
                        if ($best_verzending=="3") {
                            $verzendselect .= " selected";
                            $totaalverzendkosten = $rembourskosten;
                        }    
                $verzendselect .= ">Verzending onder rembours (&euro; $rembourskosten)</option>
                </select>";



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
                        $itemslist .= "
<!--                         <tr><td>&nbsp;</td><td colspan=\"4\"></tr>
                        <tr><td align=\"center\"><img src=\"img/ideal_klein.gif\" alt=\"Online betalen met iDEAL\" /></td><td colspan=\"4\"><input name=\"ideal\" type=\"checkbox\" value=\"Y\" />Online betalen met <a href=\"/informatie/iDEAL/\" title=\"Meer informatie over iDEAL\">iDEAL</a></tr>
 -->                        <tr><td>&nbsp;
                                </td><td colspan=\"4\">
                                <br />
                                <b>Opmerkingen?</b><br />
                                <textarea name=\"best_memo\" cols=\"50\" rows=\"10\"  onChange=\"this.form.submit()\">$best_memo</textarea><br />
                                
                                <p>Door te bestellen geeft u te kennen akkoord te gaan met onze <a href=\"/informatie/voorwaarden/\">verkoopvoorwaarden</a>.</p></form>
                                <form action=\"/winkelwagen_gegevens/\" method=\"post\" name=\"winkelwagentje\" target=\"_self\">
                                <p align=\"right\"><input name=\"bestel\" type=\"Submit\" class=\"submit\" value=\"GA VERDER &raquo;\" /></p></form></td></tr>
                            </table>
                                ";


Toevoeging op 10/05/2013 14:05:40:

Wat ik wel nog getest heb is dat als ik het 2de gedeelte onaangepast laat, dat het script precies hetzelfde doet.

Dus de fout dit ergens in option 0??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<option value=0";
                        
                        if ($best_verzending=="0") {
                            $message = "<p><font color=\"#FF0000\">* Selecteer een verzendwijze</font></p>";
                        }    
Gewijzigd op 10/05/2013 14:39:21 door patrick cos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.