Tekstvak begint in het midden met typen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

11/09/2013 10:07:04
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Wanneer ik het tekstvak aanklik, begint deze in het midden met typen.
Wat heb ik fout, want ik zie het namelijk niet..., wie kan me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
<?PHP
ERROR_REPORTING(E_ALL);
// error reporting op E_ALL zetten
// voor gebruik kun je het het beste op E_NONE zetten
// voorkomt dat je layout raar gaat doen bij errors


include("nieuws/includes/config.inc.php");
// het configuratie bestand includen
?>

<!--
de functie maken voor het klikbaar maken van smilies + ubb knoppen
-->
<script language="JavaScript">
    function smile (code){
        document.form.bericht.value = document.form.bericht.value + code;
        document.form.bericht.focus();
    }
</script>
<?PHP
// checken of gebruiker is ingelogd en/of admin is

// niet ingelogd, echo een error

if(!IsSet($_SESSION['login']) || $_SESSION['login'] != TRUE)
{

?>

    Error!- Je hebt niet de juiste rechten!
    <BR>
    <Meta HTTP-Equiv="refresh" Content="3;url=index.php">
<?PHP
} else
{
    // wel ingelogd
    // checken of er al gesubmit is
    // als er nog niet op de knop is geklikt, een formulier laten zien

    if(!IsSet($_POST['submit']))
    {

?>

    <Form Method='POST' Action='?pagina=form' name='form'>
    <Tr Width='550'>
        <Td Width='150'>
            Titel:
        </Td>
        <Td Width='450'>
            <Input Type='TEXT' Name='titel' style='width: 350px; margin-left: 25px;margin-right: 25px;'>
        </Td>
    </Tr>

    <Tr Width='550'>
        <Td ColSpan='2'>
            <Center>
            <Input Type='BUTTON' Name='[b][/b]' Value='[b][/b]' style='width: 99px;' onClick='javascript: smile("[b][/b]");'>
            <Input Type='BUTTON' Name='[u][/u]' Value='[u][/u]' style='width: 99px;' onClick='javascript: smile("[u][/u]");'>
            <Input Type='BUTTON' Name='[i][/i]' Value='[i][/i]' style='width: 99px;' onClick='javascript: smile("[i][/i]");'>
            <Input Type='BUTTON' Name='[email][/email]' Value='[email][/email]' style='width: 99px;' onClick='javascript: smile("[email][/email]");'>
            <Input Type='BUTTON' Name='[url][/url]' Value='[url][/url]' style='width: 99px;' onClick='javascript: smile("[url=http://www.][/url]");'>
            </Center>
        </Td>
    </Tr>

    <Tr Width='550'>
        <Td ColSpan='2'>
            <Center>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_arrow.gif' onClick='javascript: smile(":arrow:")'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_biggrin.gif' onClick='javascript: smile(":D");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_confused.gif' onClick='javascript: smile(":S");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_cool.gif' onClick='javascript: smile("8)");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_cry.gif' onClick='javascript: smile(":*(");'>

            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_eek.gif' onClick='javascript: smile(":shock:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_evil.gif' onClick='javascript: smile(":evil:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_exclaim.gif' onClick='javascript: smile(":!:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_frown.gif' onClick='javascript: smile("^:(");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_idea.gif' onClick='javascript: smile(":idea:");'>

            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_lol.gif' onClick='javascript: smile(":lol:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_mad.gif' onClick='javascript: smile(":x");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_mrgreen.gif' onClick='javascript: smile(":mrgreen:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_neutral.gif' onClick='javascript: smile(":|");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_question.gif' onClick='javascript: smile(":?:");'>

            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_razz.gif' onClick='javascript: smile(":P");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_redface.gif' onClick='javascript: smile(":oops:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_rolleyes.gif' onClick='javascript: smile(":roll:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_sad.gif'  onClick='javascript: smile(":(");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_smile.gif' onClick='javascript: smile(":)");'>

            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_surprised.gif' onClick='javascript: smile(":o");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_twisted.gif' onClick='javascript: smile(":twisted:");'>
            <IMG Src='<?PHP echo$img['smiles']; ?>/icon_wink.gif' onClick='javascript: smile(":wink:");'>
            </Center>
        </Td>
    </Tr>

    <Tr Width='550'>
        <Td Width='150'>
            Bericht:
        </Td>
        <Td Width='450'>
            <Textarea Name='bericht' style='width: 350px; height: 150px; margin-left: 25px;margin-right: 25px;'>
            </Textarea>
        </Td>
    </Tr>

    <Tr Width='550'>
        <Td ColSpan='2'>
            <Input Type='SUBMIT' Name='submit' Value='Submit!' style='width: 100px; margin-left:     25px;margin-right: 25px;'>
        </Td>
    </Tr>
<?PHP
    } else
    {
        // als er wel gesubmit is alles ophalen + checken
?>

    <Tr Width='550'>
        <Td ColSpan='2'>
<?PHP
        if(!IsSet($_POST['titel']) || empty($_POST['titel']))
        {

            // als het veld 'door' niet geset is, of leeg is
?>

            Error!- Er is geen titel ingevuld!
            <BR>
            <A HREF='javascript:history.go(-1);'>Keer terug!</A>

<?PHP
        } else if(!IsSet($_POST['bericht']) || empty($_POST['bericht']))
        {

            // als het veld 'bericht' niet geset is, of leeg is
?>

            Error!- Geen bericht ingevuld!
            <BR>
            <A HREF='javascript:history.go(-1);'>Keer terug!</A>
<?PHP
        } else
        {
            // als alles goed ingevuld is de SQL Query maken
            $sQuery = "INSERT INTO nieuws (id, titel, door, text, datum, tijd) VALUES ('', '".addslashes($_POST['titel'])."', 'DAH Oost', '".addslashes($_POST['bericht'])."', '".date("d-m-Y")."', '".date("H:i")."')";
            $sResult = MySQL_Query($sQuery) or report_mysql("Nieuws invoegen", __FILE__, __LINE__, $sQuery);
            // SQL Query uitvoeren, of als hij niet uitgevoerd kan worden een error
            // op het scherm zetten

?>

            Het nieuwsbericht is succesvol toegevoegd.
            <BR>
            Klik <A HREF='index.php'>hier</A> om terug te keren naar de beginpagina.
            <BR>
            Klik <A HREF='?pagina=nieuws'>hier</A> om terug te keren naar de nieuwspagina.
            <BR>
            Klik <A HREF='?pagina=logout'>hier</A> om uit te loggen.
            
<?PHP
        }
    }
    
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:25:08
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/09/2013 10:31:23
Quote Anchor link
Wat als je de </textarea> niet op de volgende regel zet, maar er direct achter?
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2013 10:57:17
Quote Anchor link
Zit het niet gewoon in je CSS? Een text-indent, margin, padding of text-align?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/09/2013 11:11:41
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/09/2013 10:31:23:
Wat als je de </textarea> niet op de volgende regel zet, maar er direct achter?


Ja, dat is het.
Het typt niet in het midden, het neemt gewoon de spaties over uit de broncode.
 
Roel H

Roel H

11/09/2013 12:32:34
Quote Anchor link
Kris Peeters op 11/09/2013 11:11:41:
Obelix en Idefix op 11/09/2013 10:31:23:
Wat als je de </textarea> niet op de volgende regel zet, maar er direct achter?


Ja, dat is het.
Het typt niet in het midden, het neemt gewoon de spaties over uit de broncode.



Thanks dat was het! Nooit geweten dit. Heb maar met CSS zitten kutten..
Thanks!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/09/2013 12:42:53
Quote Anchor link
Graag gedaan.

Heeft mij de 1e keer ook uren gekost voor ik er achter was ;-)
 
Roel H

Roel H

11/09/2013 15:46:45
Quote Anchor link
Dat geloof ik graag ja. Dit is echt zoeken naar een speld in een hooiberg...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.