Tekstveld opslaan bij wijziging

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 13:25:30
Anchor link
Ik heb een index.php en een save.php.

Op mijn index.php staat een tekstvak.
Hoe kan ik met jquery maken dat er een seintje gaat naar save.php (met de post data) als er iets verandert in het tekstvak?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:58:28
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:32:10
Anchor link
Het is misschien handig om even te googlen alvorens je vraag te stellen.
Kijk eens naar een register formulier hier op de site. Gebruik doen method post en vul save.php in de form.
Sql query die je nodig hebt:
https://www.w3schools.com/sql/sql_update.asp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:35:12
Anchor link
Als er wat veranderd moet worden, dan zou ik een knop gebruiken, of een blur event.
In dit voorbeeld een knop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$(document).ready(function(){

    $("button").click(function(){
        $.ajax({
        method: "POST",
        url: "script.php",
        success: function(result){
                $("#result").html("Het bericht is geplaatst!");
                }
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $("#result").html('Fout:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
            }    
        });
    });
});


En in een HTML-element (div, span, wat je maar wilt) met het id result zal dan het resultaat staan.
Je PHP-script zorgt uiteraard voor de opslag van je data.
Gewijzigd op 28/02/2018 13:40:40 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:18:15
Anchor link
Ik gebruik dit met blur event;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        alert("This input field has lost its focus.");
    });
});
</script>


Is het ook mogelijk om alleen bepaalde tekstvakken zo te laten werken? Dus bijvoorbeeld alleen een tekstvak wat 'naam' heet?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2018 16:09:38
Anchor link
Ja, koppel deze functionaliteit aan een class of wellicht beter, een id.

Ik zou je ook aanraden om een timeout in te bouwen. En dit niet per se aan een "blur" te koppelen. Als je namelijk dit tekstveld nooit verlaat als je iets hebt aangepast, en dan wegnavigeert van je pagina zijn de wijzigingen niet opgeslagen.

Ook zou je in JavaScript kunnen tracken of er daadwerkelijk iets is veranderd in je invoer. Dit beide om het aantal onnodige of overbodige wegschrijfacties te minimaliseren.

En ook zou je visueel kunnen maken dat iets is opgeslagen, zodat het ook duidelijk is dat de wijziging permanent is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 16:33:32
Anchor link
Er lopen nu twee draadjes over de vraag, dus laten we hier maar verder gaan:
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/array-opslaan/101981/last/

Deze zal ik sluiten.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.