telefoonnummer met opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven dirickx

steven dirickx

09/04/2009 00:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zou graag hebben dat wanneer mensen een telefoonnummer ingeven op mijn website dat die altijd in de notatie 012 34 56 78 komt en voor een gsm nummer 0123 456 789.

Hoe is het mogelijk om dit te doen?

Want tekens zoals / en . etc moeten er allemaal uit ...
De landcode moeten ze appart ingeven ... (ervoor)
Dus er zou ook iets moeten zijn dat zegt dat het telefoonnummer fout is als er meer als 10 tekens zijn (hier bestaat een standaard functie voor dacht ik ... mr die ben ik dus vergeten) ...

Alvast bedankt!
Groetjes,
Steven
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:42:09
 
B a s
Beheerder

B a s

09/04/2009 01:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$telefoonnummer
= ereg_replace('[^0-9]', '', $_POST['telefoonnummer'])

// check of tel. nummer uit 10 cijfers bestaat
if (preg_match('/^[0-9]{10}+$/i', $telefoonnummer))
{

   // check voor GSM
   if (substr($telefoonnummer, 0, 2) == '06')
   {

       $tel = substr(); // check php.net/substr om alles op zijn plaats te krijgen
   }
   else
   {
       $tel = substr(); // zelfde verhaal maar dan anders
   }
}

else
   echo 'Telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers.';
?>


Succes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door B a s
 
Steven dirickx

steven dirickx

09/04/2009 01:31:00
Quote Anchor link
thx!
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/04/2009 07:25:00
Quote Anchor link
Bas, denk dat het plusje niet hoort in je preg_match. Ik vermoed dat als je nu een nummer van 20 cijfers opgeeft (en elke andere veelvoud van 10), hij alsnog toegestaan wordt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.