tellen van reacties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vop

vop

31/05/2004 20:02:00
Quote Anchor link
ik wil reacties die zijn geplaatst op mijn website tellen en bijvoorbeeld kunnen weergeven zo:

2 reacties geplaatst / er zijn nog geen reacties

ik heb het nieuws in table 'nieuws'
en ik heb de reacties in table 'reacties'

in reacties zit een kolom 'fid' die checkt bij welk nieuws bericht de reactie hoort.

dus 'fid' = 'id' ( id is het nieuws id )

zelf dacht ik dat dit iets zou zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$countreactions
= mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM reacties WHERE fid=$nieuws->id) or die(mysql_error());
    echo "
(".mysql_result($countreactions, 0).")<BR>\n";
    mysql_free_result($countreactions);
?>


kan iemand mij helpen??
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:06:13
 
Vop

vop

31/05/2004 20:05:00
Quote Anchor link
:S hierin ook al errors :S
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

31/05/2004 21:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$aantal
= '0';
$query = mysql_query("SELECT COUNT * FROM reacties WHERE fid=$nieuws->id) or die(mysql_error());
while ($obj = mysql_fetch_object($query))
{
  
$aantal++;
}


echo $aantal;
?>


Dit is misschien een beetje een simpele code, maar hij werkt (volgens mij) perfect :)!
Gewijzigd op 31/05/2004 21:40:00 door Bart Waarom verplicht
 
PHP erik

PHP erik

31/05/2004 22:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?

$query
= mysql_query("SELECT * FROM reacties WHERE fid=" .$defid);

if (mysql_num_rows($query) == 0)
{

echo "Geen reacties";
}


else
{
echo mysql_num_rows($query). " reacties";
}


?>


Waarom moeilijk als het makkelijk kan :)
 

01/06/2004 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$selectnews
= mysql_query("SELECT * FROM nieuws ORDER BY id DESC LIMIT 4");
$countnews = mysql_num_rows($selectnews);
if($countnews > 0) {
while($listnews = mysql_fetch_object($selectnews)) {
echo"

<font class=titletext><b>$listnews->subject</b></font><br>
"
. nl2br($listnews->content) . "<br>
<img src=images/bg/page_line_light.gif height=5 width=540><br>
<font class=reactietext>Toegevoegd: $listnews->date | <a class=reactie href=nieuws.php?id=$listnews->id><b>Plaats Reactie</b></a></font>

<br><br>
"
;


}
}

?>


Nahya hierbij moet het dus.,.. en in geen van beide gevallen lukt me dit dus :S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.