Template voor printen maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dyon van der Blonk

Dyon van der Blonk

04/04/2013 14:31:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in mijn website een optie om het totaal overzicht van de ingevoerde gegevens te printen.
Als ik nu op printen druk, krijg ik een kaal, leeg vel met daarop de af te drukken gegevens. Dat werkt allemaal prima. Ik wil het alleen een beetje 'netter' maken. Ik wil er graag nog wat tekst bij zetten en bijvoorbeeld een afbeelding. Nu weet ik dat je daar een soort pdf template voor kan maken. Ik heb dit ook wel eens gezien, maar kan nu nergens op internet een script vinden.

Heeft iemand enig idee waar ik dit kan vinden, of heeft iemand zo'n script met eventueel wat uitleg?


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:23:38
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/04/2013 14:35:40
Quote Anchor link
Dan kan met CSS: zet het ontwerp voor print in een CSS-bestand en link dat met media="print".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/printervriendelijk.css" media="print" rel="stylesheet">
 
Dyon van der Blonk

Dyon van der Blonk

04/04/2013 14:39:58
Quote Anchor link
@Ward

Bedankt! Achteraf behoorlijk simpel dus. Dit kan ik gewoon in mijn normale css bestand zetten neem ik aan?
 
Wouter J

Wouter J

04/04/2013 14:43:28
Quote Anchor link
Beter is het om 1 stylesheet te maken en dan onderin een @media query te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
@media print {
    // ... print style
}
 
Dyon van der Blonk

Dyon van der Blonk

04/04/2013 14:44:03
Quote Anchor link
Wouter: oke, en kan ik daar gewoon beginnen met schrijven of goe werkt dat precies?
Stel ik wil een foto erboven/eronder? Heb zo nog nooit gewerkt.
Gewijzigd op 04/04/2013 14:45:17 door Dyon van der Blonk
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/04/2013 14:44:21
Quote Anchor link
Je kunt een apart CSS-bestand maken voor "print" en dat koppelen met de link-tag (zoals in mijn eerste voorbeeld). Wil je één CSS-bestand gebruiken, dan neem je daarin een @media-regel op. Voor het printen van links in zwart zonder onderstreping bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
@media print {
  a {
    background-color: #FFF;
    color:            #000;
    text-decoration:  none;
  }
}
 
Dyon van der Blonk

Dyon van der Blonk

04/04/2013 14:48:47
Quote Anchor link
@Ward Hartelijk dank! NU nog 1 kleine vraag die overblijft: waar kan ik het logo en de tekst neerzetten die ik graag bij het printen erbij wil hebben?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/04/2013 14:53:31
Quote Anchor link
Daarvoor kun je een CSS-class gebruiken. In HTML bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="printOnly">
  <img src="printlogo.jpg">
  <p>Print-bla-bla</p>
<div>


En dan in CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.printOnly {
  display: none;
}

@media print {
  .printOnly {
    display: block;
  }
}
 
Dyon van der Blonk

Dyon van der Blonk

04/04/2013 14:55:19
Quote Anchor link
@Ward wederom bedankt. Zo gaat het helemaal lukken. Super!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.