Testen op een functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Will

Will

16/01/2008 11:06:00
Quote Anchor link
Ik heb een functie run() waar een deel zaken worden uitgevoerd. Is het mogelijk om te testen of deze functie al dan niet volledig gerunned heeft zonder fouten?

Dus met andere woorden, wanneer er een actie in run() niet ge-execute heeft, kan je deze exception throwen op run()? Want dit werkt niet:

try {
if(!$run());
throw new Exception("run() kon niet worden uitgevoerd") ;}
catch (Exception $e){
echo $e;}
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 17:54:28
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/01/2008 11:08:00
Quote Anchor link
if(!run());
throw new Exception("run() kon niet worden uitgevoerd") ;}
catch (Exception $e){
echo $e;}

Mischien werkt het nu? want run is een functie en niet zoals je binnen je if beweerd een var
 
Martijn B

Martijn B

16/01/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Ik werk zelf nog niet met dat try en catch.

Is het niet zo dat je dan in run een exception moet opgooien?
 
Will

Will

16/01/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Jacco:
Ja die & was een foutje inderdaad, maar zonder de & doet hij het ook niet.

Martijn:
Wanneer ik het zo test stopt hij bij de database connectie, terwijl het de bedoeling is dat hij die fout gewoon opneemt en doorgaat:

try {
run();
}
catch (Exception $e){
echo $e;
}

function run(){
if(@!$sdfsdf = mysql_pconnect("localhostdd","rodot",'',true))
throw new Exception("connectie met db mistlukt");
}
 
Hipska BE

Hipska BE

16/01/2008 14:06:00
Quote Anchor link
nooit van 'return' gehoord? en als je toch met try en catch werkt, kanje beter mysqli of pdo gebruiken ipv mysql..
 
Will

Will

17/01/2008 10:22:00
Quote Anchor link
Hipska, hij geraakt niet tot aan return omdat hij vastloopt bij die mysql connectie...
 
- -

- -

17/01/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Daarom zegt Hipska ook, gebruik mysqli of pdo ipv mysql (Je kan het in ieder geval proberen)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.