text uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Thuron thuron

thuron thuron

24/10/2010 22:47:25
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil text uit mijn database halen om te laten weergeven op mn website. De text is gewoon stukjes zoals dit. Die stukjes worden met een paar tegelijk weergegeven op één pagina. hoe kan ik met een query er voor zorgen dat die alles er uit haalt om het daarna per kolom te laten weegeven? ik krijg wel alles uit de database, maar de enige manier om het te laten weergeven, is om voor elk vak een nieuwe query te maken...dat moet toch makkelijker kunnen? ik heb maar 2 kolommen in m'n tabel: varname en text. ik kan dus op varname selecteren. iemand een idee hoe dit makkelijk kan zonder een vracht queries te hebben?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 07:53:43
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2010 23:11:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
query("SELECT * FROM tabelnaam"); // * betekend allemaal
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
query("SELECT rij1,rij2 FROM tabelnaam");
?>
 
Thuron thuron

thuron thuron

25/10/2010 08:07:12
Quote Anchor link
Ja dqt snap ik, maar hoe kan ik buiten de query aangeven uit welk veld ik het resultaat wil hebben?
 
John D

John D

25/10/2010 09:24:31
Quote Anchor link
Thuron thuron op 25/10/2010 08:07:12:
Ja dqt snap ik, maar hoe kan ik buiten de query aangeven uit welk veld ik het resultaat wil hebben?
Hoe is het herkenbaar, hoe herken jij wat je waar wilt hebben ?
Je kan bijvoorbeeld in de query al een sorteervolgorde meegeven (ORDER BY) zodat je weet wat waar staat en dat verwerk je dan in die volgorde.
 
Thuron thuron

thuron thuron

25/10/2010 10:10:31
Quote Anchor link
Ik kan de text herkennen door het id die ik het in de database geef.

Toevoeging op 25/10/2010 19:53:11:

Ik heb even gekeken of het met een array kan, maar dat is ook gevaarlijk, omdat ik dan vast zit aan de volgorde van de database. Er moet toch een manier zijn om simpel rijen te selecteren op een andere variabele in dezelfde rij ipv op kolomnaam?...
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 14:39:16
Quote Anchor link
iemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/10/2010 14:44:37
Quote Anchor link
Voor mij blijft de vraag onduidelijk.
 
Milo S

Milo S

26/10/2010 14:59:46
Quote Anchor link
Bedoel je niet gewoon dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
# De query
$qry = "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3
        FROM
            tabel
        WHERE
            veld1 = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['id'] )."'";
                
# Query uitvoeren
if($sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Als er resultaten zijn
    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        # Data loopen
        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            # Data weergeven
            echo $rec['veld1'];
            echo $rec['veld2'];
            echo $rec['veld3'];
        }
    }

    else
    {
        # Geen resultaten
        echo 'Er zijn geen resultaten gevonden.';
    }
}

else
{
    # Fout in query
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';    
    echo mysql_error();
}

?>


Ik moet zeggen je omschrijving is mega onduidelijk. Stel de vraag een simpel. Wat wil je doen?

Data ophalen?
Data weergeven?

Wees duidelijk in je omschrijving!
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 19:29:53
Quote Anchor link
Ok hier komt een voorbeeldje:

Kolom1|Kolom 2
naam1 | Alle tekst in naam 1
naam2 | Alle tekst in naam 2
naam3 | Alle tekst in naam 3

Ik heb in mn query alles van kolom 1 en kolom 2 geselecteerd.
Nu wil ik ergens in mijn php code alle tekst in kolom 2 van "naam3" laten weergeven.
Hoe laat ik dat doen zonder daar een aparte query van hoeven te maken?
Gewijzigd op 26/10/2010 19:31:59 door thuron thuron
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/10/2010 21:04:12
Quote Anchor link
Door je query aan te passen. Zie Milo's voorbeeld.
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 21:43:32
Quote Anchor link
ja maar dan selecteer je toch op kolom en niet op veld?... of kun je met die query nagaan wat er in welk veld in 1 kolom staat?

Edit: En aan de hand daarvan kijken wat er in die rij in het veld van de andere kolom staat?
Gewijzigd op 26/10/2010 22:16:29 door thuron thuron
 
Thuron thuron

thuron thuron

28/10/2010 17:47:28
Quote Anchor link
iemand?...
 
Milo S

Milo S

28/10/2010 17:52:22
Quote Anchor link
Lees eens man, staat in mijn vb... is dat niet wat je wilt dan leg je t verkeerd uit
Gewijzigd op 28/10/2010 17:52:36 door Milo S
 
Jasper DS

Jasper DS

28/10/2010 17:52:34
Quote Anchor link
dit is op bijna dezelfde manier:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
// errors
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLError($sql,$error) {
    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


// start script


$sql = "SELECT *
        FROM tabel
        WHERE kolom1='"
.mysql_real_escape_string( $_GET['id'] )."'";
        
if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
    // foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    if (DEBUG_MODE) {
       showSQLError($sql,mysql_error());
    }
}

else {
$res = mysql_fetch_assoc($result);        
echo $res['kolom2']


}

?>


Toevoeging op 28/10/2010 17:55:23:

Thuron thuron op 26/10/2010 19:29:53:
Ok hier komt een voorbeeldje:

Kolom1|Kolom 2
naam1 | Alle tekst in naam 1
naam2 | Alle tekst in naam 2
naam3 | Alle tekst in naam 3

Ik heb in mn query alles van kolom 1 en kolom 2 geselecteerd.
Nu wil ik ergens in mijn php code alle tekst in kolom 2 van "naam3" laten weergeven.
Hoe laat ik dat doen zonder daar een aparte query van hoeven te maken?



dat gaat niet met 1 query naar mijn weten
Gewijzigd op 28/10/2010 17:54:39 door Jasper DS
 
Milo S

Milo S

28/10/2010 19:09:18
Quote Anchor link
Hij is gewoon niet duidelijk genoeg,,, ergens alle tekst in kolom 2 van naam3 laten zien kom op...

Wees concreet en duidelijk.
 
Jasper DS

Jasper DS

28/10/2010 19:16:34
Quote Anchor link
ik denk dat hij op verschillende plaatsten op zijn pagina tekst uit zijn db wilt halen. Volgens mij kan dat alleen met meerdere query's
 
Thuron thuron

thuron thuron

28/10/2010 23:32:07
Quote Anchor link
Jasper snapt me. Is 'heel' veel queries op één pagina niet vertragend voor de pagina?(in dit geval niet heel veel maar ik heb pagina's waar ik soms een stuk of 20 queries heb) Ik zal het iig voorlopig met aparte queries doen, mocht er nog iemand een betere oplossing hebben, dan hoor ik het graag.

Toevoeging op 29/10/2010 20:38:13:

ok met queries lijkt me een omweg. heb even geprutst met arrays, en kom er niet helemaal uit: Ik heb de query m'n 3 velden laten selecteren van de tabel. type, textid en text. Type gebruik ik om de verschillende type texten uit elkaar te houden. M'n query pakt nu alle info van 1 type. Hoe kan ik nu met een array zorgen dat ie alles zo pakt dat ik het kan gebruiken door mijn array te pakken en dan het id tussen de [] te zetten? Ik heb op internet wel algemene info gevonden over arrays en de werking ervan, maar er is bar weinig te vinden over arrays in combinatie met databases. Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Groet
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/10/2010 12:41:21
Quote Anchor link
Bump
 
Milo S

Milo S

31/10/2010 13:37:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$veld
= array();
while( $rec = mysql_fetch_assoc($sql) )
{

    $veld[$rec['veld1']][$rec['veld2']] = $rec['veld3'];
}

?>


Ik dacht zoiets ben hier geen held in, dus test het maar even :P...
 
Jasper DS

Jasper DS

31/10/2010 14:34:12
Quote Anchor link
er is geen 3de veld
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/10/2010 15:16:55
Quote Anchor link
ik heb het zowaar voor elkaar! niet met een array maar door een functie aan te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function showtext($messagetype,$messageid)
{

$textdb =& JFactory::getDBO();
$textquery = "
  SELECT

".$textdb->nameQuote('kolom1').",
".$textdb->nameQuote('kolom2').",
".$textdb->nameQuote('kolom3')."

    FROM ".$textdb->nameQuote('tabel')."
    WHERE ".$textdb->nameQuote('kolom1')." = ".$textdb->quote($messagetype)." AND ".$textdb->nameQuote('kolom2')." = ".$textdb->quote($messageid)."
  ";
$textdb->setQuery($textquery);
$texttext = $textdb->loadObject();

echo $texttext->kolom3;

}


Nu kan ik makkelijk met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
showtext(berichttype,berichtid);


m'n berichten laten zien.

Hartelijk bedankt voor alle hulp!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.