Text uit een bestand in een array zetten.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

20/04/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik zit hier met een probleem, en heb jullie hulp nodig.

Ik zou graag willen dat een configuratie bestand met daar in de in houd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
caching::0
cache_dir::./cache/
use_php_in_temp::0
tpl_ext::.html
start_block_temp::<!
end_block_temp::!>
start_state_temp::<!
end_state_temp::!>
start_var_temp::{
end_var_temp::}


In een array zetten, maar niet zomaar in een array nee, per lijn daar bedoel ik mee bijv.:

Dat de volgende lijn: 'cache_dir::./cache/' geëxplodeerd wordt (de separator is ::) en dat de array met deze lijn er zo uit komt te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$array
= array();
$array['cache_dir'] = './cache/';

?>


En dat met elke lijn, ik heb vele dingen geprobeerd, maar ik kom er niet uit.

Weet iemand een oplossing, graag antwoord en maak mijn dag compleet!

Alexander de Jong
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:33:11
 
Steff   an

Steff an

20/04/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$array
= array();

$lines = file('bestand'); //lees het bestand uit en zet het per regel in een array
foreach($lines as $line){
   $lineData = explode('::',$line);
   $array[$lineData[0]] = $lineData[1];
}

?>


Zoiets zou moeten werken
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

20/04/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Thanks Steffan,

Ik zal het gaan proberen.

Btw,

file_get_contents kan toch ook?

Editje:

Het werkt, zelfs ik kon op deze manier komen. Niet iedereen is waker op dit tijd stip :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.