Text vervangen door een link;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J orii

J orii

05/10/2008 22:11:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

ik vond op php.net een script;

die ik wel handig vind, maar heb er ff uitleg over nodig;;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function replace($buffer)
{

$buffer = strtolower($buffer);
  return (str_replace("text", "<a href='http://google.nl/search?q=text'>text</a>", $buffer));
}

ob_start("replace");
?>

<html>
<body>
Hallo dit is een text.<br>
<br>
en het woordje &quot;text&quot; moet vervangen worden door een link, <br>
en het woordje &quot;appel&quot; moet ook een link worden..
</body>
</html>
<?php
ob_end_flush();
?>


ik wil dat ik meerdere zinnen kan laten returene, en ze dan allemaal vervang.

Weet iemand hoe ?!

groeten



edit:

orgineel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

function callback($buffer)
{

  // replace all the apples with oranges
  return (str_replace("apples", "oranges", $buffer));
}


ob_start("callback");

?>

<html>
<body>
<p>It's like comparing apples to oranges.</p>
</body>
</html>
<?php

ob_end_flush();

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J orii
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:03:27
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/10/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Als je met een database werkt is dat heel simpel op te lossen.
 
J orii

J orii

05/10/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Ja vaak doe ik dat ook wel :P maarja nu ff niet, wou het ff zo proberen, maar ik ga het dan maar doen met een db
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/10/2008 22:48:00
Quote Anchor link
hmm geen idee heb het nog nooit zo geprobeerd, werk altijd met mysql db..
zal morgenavond is wat prutsen met je stukje code, lijkt me ook zeer handig nog nooit aan gedacht :p wrs gwn een 2de lijn toevoegen ofzo.. weet ik veel nvm.. maar tegen dan heeft wrs al iemand anders je de oplossing algegeven :p..
nu ga ik slapen..
bye
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
J orii

J orii

05/10/2008 22:56:00
Quote Anchor link
hehe truste:P

maar mysql is wel handig genoeg dan, 2e lijn heb ik al geprobeert jah, maar oke, ik hoor het wel als dr een mooie oplossing voor is :)

Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function replace($buffer)
{

$buffer = strtolower($buffer);

$string = array (
    'text' => 'Je weet wel..',
    'appel' => 'link.appel',
    );

foreach($string as $sReplace => $sLink)
    {
    
$replace .= (str_replace($sReplace, "<a href='".$sLink."'>".$sReplace."</a>", $buffer));
      }

echo $replace;
    return false;
}

ob_start("replace");
?>



dit zou het zelfde effect als een DB moeten hebbe, maar werkt ook niet helder, je krijgt meerdere outputs.. :O
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J orii
 
J orii

J orii

05/10/2008 23:12:00
Quote Anchor link
( sorry voor de bump )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J orii
 
J orii

J orii

06/10/2008 18:39:00
Quote Anchor link
Iemand al een oplossing ?
 
Eddy E

Eddy E

06/10/2008 18:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function replace($string)
{

$string = strtolower($string);
$zoek = array("text", "peer", "man");
$vervang = array("tekst", "appel", "man");
return (str_replace($zoek, $vervang", $string));
}

ob_start("
replace");
?>

<html>
<body>
Hallo dit is een text.<br>
<br>
en het woordje &quot;text&quot; moet vervangen worden door een link, <br>
en het woordje &quot;appel&quot; moet ook een link worden..
En man door dat andere geslacht.
En appel met een peer vergelijken.
</body>
</html>
<?php
ob_end_flush();
?>


Maar of die ob_end_flush() goed werkt, geen idee.
 
J orii

J orii

06/10/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Harstikke bedankt !!

maar ik heb ook geen idee over die ob_end...,

ik heb hem gwn zo gedownload, nogmaals dankje :)

groeten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.