textarea splitten ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

04/01/2011 15:05:36
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Kan iemand mij opweg helpen met het volgende ?

Ik heb een testarea met een name="domein"
nu is mijn vraag:

als ik vb. dit doe:

domein1.nl
domein2.nl

en als ik op volgende klik zie ik alleen domein1.nl staan en domein2.nl <b>noet</b>,
heeft iemand een oplossing hoe je dit het beste kan spltten?

groeten,
kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 19:19:18
 
Chris -

Chris -

04/01/2011 15:38:53
Quote Anchor link
Zonder code komen we niet ver :-)
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

04/01/2011 16:00:01
Quote Anchor link
oh ja dom van me xd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
if($_POST['domains']){
include("path/naar/script/api.php");
$mdr = new MDR_api();

 $mdr->addParam( "command",  "whois"                                                  );

 $mdr->addParam( "type",     "bulk"                                                   );
 $mdr->addParam( "domeinen", "domeinnaam.nl;domein2.nl;domein3.nl" );

 $mdr->DoTransaction();

 if( $mdr->Values[ "errcount" ] > 0 ) {
   print "Fout opgetreden:<BR>";

   for( $i=1;$i<=$mdr->Values[ "errcount" ];$i++ ) {
     print $mdr->Values[ "errnotxt".$i ] . " (code: " . $mdr->Values[ "errno".$i ] . ")<BR>";
   }

 }

 else {
  print "OK<BR>";
  print "<TABLE>";
  for($i=0;$i<=$mdr->Values["domeincount"];$i++) {
    print "<TR>";
    print "<TD>" . $mdr->Values["domein[$i]"]  . "</TD>";
    print "<TD>" . $mdr->Values["status[$i]"]  . "</TD>";
    print "</TR>";
  }

  print "</TABLE>";
 }
}
else{
echo '<form action="" method="POST">
<textarea name="domain"></textarea>
<input type="submit" value="Check" name="domains" />
</form>'
;
}

?>


Nu wl ik dus dat als ik in de textarea zo type:

google.nl
google2.nl
google3.nl

en dan op check klik

dater zo komt:

google.nl -> niet vrij
google2.nl -> niet vrij
google3.nl -> vrij
Gewijzigd op 04/01/2011 16:02:17 door Kevin van Leeuwen
 
Justin S

Justin S

04/01/2011 16:14:23
Quote Anchor link
Waarom geen losse input velden?
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

04/01/2011 16:54:09
Quote Anchor link
omdat ik net zoiets wil als www.versio.nl/ bij hun domenbulk kun je tot 10 domeinen invullen en dan gaat hij controlleren.

Kan iemand mij zo opweg helpen ?

groeten,
Kevin

Toevoeging op 04/01/2011 17:40:35:

dus je krijgt :
een.nl
twee.nl

met als uitkomst

een.nl | beschikbaar
twee.nl | niet beschikbaar.
 
Justin S

Justin S

04/01/2011 18:15:57
Quote Anchor link
Echo je $_POST var eens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    var_dump($_POST['nameVanJeTextarea'])
?>


Je zou eigenlijk de newlines (\n) om moeten zetten naar een ; ofzo, en dan een explode gebruiken om alle losse variabelen op te halen.

Edit: Dat kan met nl2br();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $text
    =    nl2br($_POST['textvak']);
    $pieces    =    explode("<br />", $text);
    
    echo '<pre>';
    print_r($pieces);
    echo '</pre>';
?>
Gewijzigd op 04/01/2011 18:20:51 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.