Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Remko

remko

15/02/2008 13:44:00
Quote Anchor link
ik heb een probleem.
de tekst wordt gehaald uit de database en neergezet op de pagina waar ik 'm wil hebben. maar, omdat dit nogal een grote tekst is, wil ik de tekst een bepaalde breedte en hoogte meegeven. het is in php en d.m.v. nl2br zorgt de tekst ervoor dat het gewoon met kladblok ge-edit kan worden bijvoorbeeld en toch 'enters' te zijn krijg.

hoe krijg ik mijn tekst in een borden van 1000 breed en 400 hoog? zonder dat de rest aangetast wordt. de mensen moeten het niet kunnen editen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?     //import nieuwsitem
    
$sql = "
    SELECT
        message
    FROM
        personeel_nieuws"
;
        
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        
    
        echo nl2br($row['message']);
       }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remko
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:27:17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Zet de tekst gewoon in een div die je een bepaalde breedte en hoogte meegeeft en zet vervolgens de overflow property op 'auto'.

Een voorbeeldje van zo'n divje zie je bijvoorbeeld in dit scriptje.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 13:53:
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.

ja, dat heb ik meegemaakt inderdaad. maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken. ik moet voor mijn baas een kladblok achtig invoer veld hebben (wat ik heb) en als hij op opslaan klikt moet het dus te zien zijn voor zijn personeel. nou lukt dat ook. alleen, hij gaat niet uit zichzelf een </br> schrijven.
het moet eigenlijk net zo letterlijk werken als waarmee ik nu dit bericht schrijf. ik kan nu vrijuit typen en dan komt het goed te staan op de site. dat moet ik hebben.
is er geen code die ik mee kan geven om borders te noteren en tevens gebruik kan maken van nl2br, maar dan zonder textarea en css?
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:06:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 14:03:
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.

ja maar wat moet ik dan doen?
ik kan ook geen textarea gebruiken, want dan krijgen de gebruikers ook een soort kladblokje voor hun neus met die tekst. deze kunnen ze dan ook naar hartenlust editen en dat wil ik juist niet. 0_0

er bestaat toch wel een stukje code om het editen van een textarea tegen te gaan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remko
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

ps.
Quote:
maar dan zonder (...) en css?
Je wilt hier juist css voor gebruiken. Dit heeft namelijk alles te maken met de layout en opmaak van jouw weer te geven tekst!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Remko

remko

15/02/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 15.02.2008 14:09:
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

jawel, die heb ik ook al geprobeerd toe te passen. maar volgens mij staat er de hele code van de hele pagina en niet alleen dat tekstvakje.
in principe is dat wat ik bedoel, alleen zie ik niet de specifieke code voor alleen dat tekstvakje en wat er bijhoort.

ben nog n00b, dus hulp is gewenst :)
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Wat is 'een soort kladblokje' ?

In een browser gebruik je een texteara om tekst in te voeren en te bewerken. Hierbij kun je meerdere regels tonen, dat is met <input type="text" /> niet mogelijk. In een texteara kun je inderdaad editen, dat is een eigenschap van deze tag. Wanneer een user niet mag editen, toon je de boel gewoon als tekst en ben je klaar. Dán heb je wel de functie nl2br() nodig, die gebruik je om correcte html-linebreaks aan te maken.

De functie nl2br() zet de html-tag <br /> (of een variant daar op) in je tekst. Dit wil je nooit en te nimmer in je database opslaan, het verknalt de data. De data wordt hiermee onbruikbaar voor andere toepassingen dan html.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Het zijn nog geen 100 regels code, als je daar nou eens zelf mee ging spelen en uitzoeken welke regels dat tekstvak verzorgen...

Tip: een deel bevindt zich tussen de <style> tags en het andere deel staat op regel 85. Die twee delen hebben ook een bepaald woord dat overeenkomt. Zo, nu heb ik volgens mij wel voldoende gezegd...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Anders implementeer je een editor zoals FCKeditor....

tis maar een idee en krijg je volgensmij uit wat je wilt...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 15:05:00
Quote Anchor link
@Stijn: als je goed leest zie je dat hij daar niet naar op zoek is. Hij zoekt alleen een manier om de reeds ingevoerde teksten weer te geven in een vak met bepaalde afmetingen...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:14:00
Quote Anchor link
ooh sorry dan heb ik het inderdaad verkeerd begrepen...
dan is de tekst in een div plaatsen inderdaad de beste oplossing..

wat bedoel je met ik krijg de hele code in het vakje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.