textfield en dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kristof

Kristof

27/05/2006 19:08:00
Quote Anchor link
ik zou graag een scriptje schrijven om eenheden om te zetten naar andere eenheden.
Bijvoorbeeld het omzetten van drukken:
in het tekstvak schrijf ik '5'.
In de dropdownmenu klik ik op 'bar-->Pa'
Dan zou er als resultaat in een tweede tekstvak moeten komen: 500000
ok, nu de bedoeling duidelijk is:
ten eerste vraag ik me af hoe ik de waarde van het tekstvak omzet van string naar integer.

Achter het dropdownmenu zou ik iets willen schrijven in de aard van:
if(bar-->Pa = TRUE)
$waarde = $getal * 100000
echo "$getal" in het tweede tekstvak;
of misschien beter met een switch case???

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn mij op weg te zetten?

thx
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:04:33
 
- SanThe -

- SanThe -

27/05/2006 21:00:00
Quote Anchor link
1: strval()
2: Gebruik de naam van de select. Dus iets als if($_POST['selectnaam'] == 'bar-->Pa')
 
Kristof

Kristof

27/05/2006 21:22:00
Quote Anchor link
ok, de functie strval() kan ik zelf wel uitpluizen.
ivm de oplossing voor het tweede gedeelte:
met de naam van de select, bedoel je daar 'druk' mee, indien je onderstaand voorbeeld beschouwt? En moet ik die dan vergelijken met de value, of met de naam die het meekrijgt in het dropdown?

<select name='druk'><br>
<option value''>----- Maak een keuze -----</option><br>
<option value='Pa'>bar-->Pa</option><br>
<option value='bar'>Pa-->bar</option><br>
</select><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_POST['druk'] == 'Pa')
blablabla
if($_POST['druk'] == 'bar')
blablabla
 
Kristof

Kristof

27/05/2006 21:34:00
Quote Anchor link
edit
sorry foutje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kristof
 
Kristof

Kristof

27/05/2006 21:36:00
Quote Anchor link
Kristof:
ik heb nu dit:
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method=post>
<select name='druk'><br>
<option value=''>van-->naar</option><br>
<option value='Pa'>bar-->Pa</option><br>
<option value='bar'>Pa-->bar</option><br>
</select></form><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$waarde
='5';
if($_POST['druk'] == 'Pa'){
$uitkomst = $waarde * 100000;
echo $uitkomst;
}

if($_POST['druk'] == 'bar'){
$uitkomst = $waarde / 100000;
echo $uitkomst;
}

?>

</body>
</html>


nu krijg ik de dropdownmenu wel te zien, maar er gebeurt niets.
Hier kan je zien wat er gebeurt:
http://www.mobyhosting.com/optie.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.