textfield met 'set value'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark de Grebber

Mark de Grebber

10/12/2010 18:09:02
Quote Anchor link
Code:

function input_text($element_name, $values) {

echo '<input type="text" name="' .$element_name.
'" value="' .htmlentities($values[$element_name]). '"/>' ;
echo "<br /><br />\n";
}
input_text('textarea', 'text'); //dit heb ik aan de oefening toegevoegd
om de functie te activeren.
-------------------------------------------------------------------------
Ik krijg slechts de eerste letter van 'text' te zien.

Als ik van .htmlentities($values[$element_name])

zou maken => .htmlentities($values)

dan werkt dit wel, maar dat is niet de bedoeling van deze oefening,denk ik.
Ik begrijp niet waarom er een array van $values gecreeerd wordt.

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is.
alvast bedankt.


Hier

The input_text( ) function takes two arguments: the name of the text element
and an array of form element values.

It prints out an <input type="text"> tag—a single-line text box.
If there is an entry in the form element values array that matches the text element's name, that entry is used for the value attribute of the <input type="text"> tag.
Any special characters in the value are encoded with htmlentities( ).
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 00:34:51
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/12/2010 18:17:06
Quote Anchor link
Als jij $values[$element_name] schrijft, dan heb je het toch over een array.
Ik lees dat zo, php ook. Jij niet?

Wat bedoel jij daar mee?
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

10/12/2010 18:23:12
Quote Anchor link
Dit is een oefening uit php 5 O'reilly
Ik begrijp niet WAAROM een array

Als ik nl. htmlentities($values[$element_name]) verander in:
htmlentities($values) dan krijg ik wel "text" te zien in paginabron
en browser.
Gewijzigd op 10/12/2010 18:23:51 door Mark de Grebber
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/12/2010 18:35:43
Quote Anchor link
Het punt is eigenlijk: de functie vraagt een array.

Stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$values
= array(
  'id' => 5,
  'name' => 'Mark',
  'postcode' => 1000
);
?>


Dan geef je $values mee aan de functie.
Wat die functie doet, is dan enkel kijken naar 1 item van de array. Bv. enkel naar de id of enkel de name, ...
Wat je wil bekijken, zet je dan in $element_name.

waarom kan zo-iets nuttig zijn?
bv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  echo '<form ...>
  '
. input_text('name', $_POST) .' Naam<br/>
  '
. input_text('email', $_POST) .' e-mail<br/>
</form>'
;
?>
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

10/12/2010 18:43:56
Quote Anchor link
Het is me nu duidelijk, bedankt voor de snelle hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.