Thumb op vierkant plaatsen [OPGELOST + SCRIPT]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 10:02:03
Quote Anchor link
Goedemorgen, ik probeer nu al een tijdje een thumb te maken en deze vervolgens op een vierkantje te plaatsen. Dit is dus gewoon een zwart vierkantje.

Heeft iemand een tip waarmee ik de laatste stap kan doen?
Een thumb maken lukt me wel en het vierkantje ook.

Alvast bedankt voor de tips
Gewijzigd op 28/09/2011 18:41:03 door Jos Verra
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:55:09
 
B a s
Beheerder

B a s

28/09/2011 10:38:00
Quote Anchor link
Persoonlijk snap ik absoluut niet wat je bedoelt. Misschien kun je het probleem wat beter omschrijven.
 
Maikel  B

Maikel B

28/09/2011 10:40:20
Quote Anchor link
Wil je iets met vingerafdrukken doen dan?
Een duim (thumb) op een zwart vierkantje (op dat vierkantje zit dan inkt neem ik aan).
En waar wil je die vingerafdruk dan op plaatsen?
Of wil je hem uitlezen?


Nu even serieus.
Omschrijf beter en duidelijker wat je nu echt wilt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2011 11:25:55
Quote Anchor link
Volgens mij is toch duidelijk wat ie wil? Hij wil een thumbnail op een zwart vierkantje plaatsen.

In plaats daarvan... geef je thumbnail een zwarte border (rand) en dan krijg je hetzelfde effect.

<img src="mijnthumbnail.jpg" style="border:10px solid #000">
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 13:51:24
Quote Anchor link
nee, dat werkt niet.. ene keer is het een portret thumbnail en andere keer landscape. Deze wil ik in een vierkantje plaatsen zodat alle thumbs even groot zijn.
Gewijzigd op 28/09/2011 13:51:57 door Jos Verra
 
Maikel  B

Maikel B

28/09/2011 14:05:55
Quote Anchor link
aan het plaatje een width en height meegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="map/plaatje.jpg" style="border: 1px solid #000; height: 50px; width: 50px" />


zo zou het moeten werken
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

28/09/2011 14:16:25
Quote Anchor link
Hoogte en breedte met max-width en max-height aangeven. Zo blijft de hoogte breedte verhouding gehandhaafd.
Op Maikels manier wordt de afbeelding 'vervormd'.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="map/plaatje.jpg" style="border: 1px solid #000; max-height: 50px; max-width: 50px" />


Je kan anders een div maken met de afbeelding als achtergrond. Zo wordt echter een deel van de afbeelding gepakt.
Gewijzigd op 28/09/2011 14:18:20 door Erwin Goossen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2011 14:20:00
Quote Anchor link
Dan kun je ook zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div style="background-color:#000;height:200px;width:200px;">
   <img src="mijnthumbnail.jpg">
</div>


De width en height kun je dan aanpassen zodat zowel de portret en landscape versie er in passen.

p.s. de "style" heb ik nu voor de handigheid even in het div element gezet, maar uiteindelijk kun je die het beste in een extern css bestand zetten.
 
B a s
Beheerder

B a s

28/09/2011 14:27:55
Quote Anchor link
Je kunt ook een script als PHPthumb gebruiken die voor jou de vierkantjes in verhouding cropt:

http://mrphp.com.au/code/image-cache-using-phpthumb-and-modrewrite
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 14:37:17
Quote Anchor link
Bij croppen worden ze toch een stukje eraf geknipt?
Ik wil echt dat hij wordt geschaald naar 110x110 en als hij dus smaller is de rest van vierkantje vullen met zwart. Maar dit moet echt als plaatje gebeuren. En niet in met CSS.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/09/2011 14:40:22
Quote Anchor link
@ozzie: op jouw manier (met divs) zit je altijd nog met de uitlijning, tenminste dat is altijd mijn probleem. Als ik een gallery achtig iets moet doen zet ik de thumbs altijd in een tabel.
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 14:42:25
Quote Anchor link
Ik wil het liefst dus een soort van Place thumb on square script.

Toevoeging op 28/09/2011 14:47:22:

Maar kan geen begin vinden dus vroeg me af of iemand een tip had hoe ik moest beginnen ^^
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2011 14:55:04
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/09/2011 14:40:22:
@ozzie: op jouw manier (met divs) zit je altijd nog met de uitlijning, tenminste dat is altijd mijn probleem. Als ik een gallery achtig iets moet doen zet ik de thumbs altijd in een tabel.

Gewoon het plaatje centreren in de div.

Jos Verra op 28/09/2011 14:37:17:
Bij croppen worden ze toch een stukje eraf geknipt?
Ik wil echt dat hij wordt geschaald naar 110x110 en als hij dus smaller is de rest van vierkantje vullen met zwart. Maar dit moet echt als plaatje gebeuren. En niet in met CSS.

Wat bedoel je daarmee? Je wil een nieuw plaatje genereren waarbij het zwart onderdeel is van het plaatje? Dat raad ik je af. Als je het met css niet aan de gang krijgt, gaat dit je al helemaal niet lukken. Dus ik zou gewoon even bij een css oplossing blijven.
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 15:22:09
Quote Anchor link
...Zucht met css oplossen lukt me wel maar mijn plaatjes worden upgeload en daarna later om verschillende plaatsen weer gebruikt. Ik maak wel even een paint voorbeeldje van wat ik bedoel. Die komt in enkele ogenblikken op. www.tunder-design.nl/vierkant.jpg

Toevoeging op 28/09/2011 15:29:11:

Hij staat onderline. Heb hem snel gemaakt dus maten kloppen niet echt maar het gaat om het idee :)

Toevoeging op 28/09/2011 15:32:48:

En eventueel kan zwart ook wit, grijs of wat dan ook worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2011 15:37:05
Quote Anchor link
Je hoeft niet te zuchten hoor. We proberen je alleen maar te helpen. Wat voor jou misschien heel duidelijk is, hoeft dat voor een ander nog niet te zijn.

Met css: simpel te realiseren en fluitje van een cent.

Zonder css: kijk hier eens: http://php.net/manual/en/function.imagecreate.php
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 15:46:04
Quote Anchor link
sorry, ik las per ongeluk de reactie van Maikel B over duim. Vandaar de zucht.
Dit script is namelijk bedoeld voor een vriend van me. En die wil ik niet opschepen met de css. Maar gewoon een upload functie waar hij dus bij nieuwere pagina's niet meer naar om hoeft te kijken. Ik heb dit script een keer eerder gehad maar kan het nergens meer vinden :(
 
Maikel  B

Maikel B

28/09/2011 15:52:48
Quote Anchor link
CSS is ook maar eenmalig in de code zetten en daarna gebeurd het gewoon iedere keer automatisch.
zelfde als de imagecreate functie
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 15:55:36
Quote Anchor link
Laat ik het zo brengen. Mijn kennis kan alleen html en een heel klein beetje css. Hij kan de thumbs wel aanroepen. Maar als ik hem uitleg dat de CSS daar en daar staat dan komt hij er niet uit.

En daarbij gaat bij CSS resize etc hij elke keer de grotere plaatjes inladen. Ik weet dat je de images zowieso kan verkleinen. Maar ik dacht dat het makkelijk was om een vierkantje achter te zetten vandaar dat ik het vroeg :)
Gewijzigd op 28/09/2011 15:57:08 door Jos Verra
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/09/2011 15:57:34
Quote Anchor link
@Jos: eerst de link van Ozzie en daarna imagecopy
@Ozzie: bij gaat het altijd mis met de vertilale uitlijning van de div ook al staat ie op middle. Daarnaast als ik 6 rijen en 6 kolomen heb dan denk ik niet eens meer aan div, dat is voor mij tabular data.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2011 16:03:52
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/09/2011 15:57:34:
@Ozzie: bij gaat het altijd mis met de vertilale uitlijning van de div ook al staat ie op middle. Daarnaast als ik 6 rijen en 6 kolomen heb dan denk ik niet eens meer aan div, dat is voor mij tabular data.

Mja, da's dus niet goed... tabellen moet je alleen voor tabular data gebruiken.
 
Jos Verra

Jos Verra

28/09/2011 17:07:15
Quote Anchor link
Ben nu iets verder maar krijg het volgende

Warning: (): Unable to open '/thumbs/' for writing: Is a directory in /customers/0/b/d/tunder-design.nl/httpd.www/thumbs.php on line 34

Ik heb zowel de map als het bestand 0777 gegeven

Toevoeging op 28/09/2011 18:00:57:

http://tunder-design.nl/thumbs.php

Hij werkt!!!!! Iemand belang bij het eind script?

Toevoeging op 28/09/2011 18:15:44:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    function place_on($file, $fileName, $, $height ) {     
        $image = imageCreateFromJpeg($file);        
        
        $image_width = imagesx( $image );
        $image_height = imagesy( $image );        
        
        if($image_width > $image_height) {
            $widthScale = $image_width / $;
            $newWidth = $;            
            $newHeight = $image_height/ $widthScale;
        }
elseif($image_height > $image_width){            
            $heightScale = $image_height / $height;
            $newHeight = $height;            
            $newWidth = $image_width / $heightScale;
        }
    
        $thumb = imagecreatetruecolor($width, $height);
        imagecopyresized ( $thumb, $image, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $image_width, $image_height);
                        
        //filled Square()
        $newimage = imagecreatetruecolor($width, $height);
        $black = imagecolorallocate( $newimage, 0, 0, 0);
        imagefill( $newimage, 0, 0, $black );

        // Start positions
        $x = ( $width - $newWidth ) / 2;
        $y = ( $height - $newHeight ) / 2;

        if ( $x < 0 ) { $x = 0; }
        if ( $y < 0 ) { $y = 0; }

        // Combine images
        imagecopy( $newimage, $thumb, $x, $y, 0, 0, $image_width, $image_height);

        // Save thumb
        imagejpeg($newimage, $fileName);
    }

    place_on('image_src','output_name', 'thumb_height', 'thumb_width');
?>
Gewijzigd op 28/09/2011 18:26:30 door Jos Verra
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.