Thumbnail wordt niet geplaats in map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jersey van Velden

Jersey van Velden

04/04/2013 17:54:42
Quote Anchor link
Hoi! Ik heb een php-script geschreven waarmee een geüploade afbeelding wordt geplaatst in map1 en dat er een thumbnail wordt gemaakt en die zou moeten worden geplaatst in map2. Helaas wordt mijn afbeelding niet in de tweede map geplaatst... Dit is mijn hele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php

include("connection.php");
$titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
$bericht = mysql_real_escape_string(nl2br($_POST['bericht']));


        //Extensie controleren
if     ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
      || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
      || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png")
      || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg"))
    
    )
    {



      //Afbeelding random naam geven    
      $random = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10); //Random naam maken
      $info = pathinfo($_FILES['file']['name']); //Informatie krijgen van het bestand
      $ext = $info['extension'];//Extensie krijgen
      $newname = "$random.".$ext;  //Nieuwe naam
      $target = 'uploaded_images/'.$newname; //Pad naar de afbeelding

      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target); //Afbeelding in deze map zetten

      if($_FILES['file']['type'] == "image/gif"){

              $im = imagecreatefromgif($target);
      }


      if($_FILES['file']['type'] == "image/jpeg"){

              $im = imagecreatefromjpeg($target);
      }


      if($_FILES['file']['type'] == "image/png"){

              $im = imagecreatefrompng($target);
      }


      if($_FILES['file']['type'] == "image/jpg"){

              $im = imagecreatefromjpeg($target);
      }


      echo $target;


      list($ox, $oy, $type, $attr) = getimagesize($target);


      $nx = 400;
      $ny = floor($oy * (400 / $ox));

      $nm = imagecreatetruecolor($nx, $ny);

      $new_img = imagecopyresized($nm, $im, 0, 0, 0, 0, $nx, $ny, $ox, $oy);

      $target2 = 'thumbs/'.$im;

      move_uploaded_file($new_img, $target2);

      echo 'Afbeelding is opgeslagen in: ' .$target2;
}
else{

    echo 'Verkeerd bestandsformaat!';
}


?>


Edit:

Dit is de error die ik krijg:

uploaded_images/2949688522.pngAfbeelding is opgeslagen in: thumbs/Resource id #6
Gewijzigd op 04/04/2013 17:56:55 door Jersey van Velden
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 07:44:54
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/04/2013 18:04:48
Quote Anchor link
Blijkbaar wordt $im niet goed aangemaakt. Wat krijg je als je die echoet?
 
Erwin H

Erwin H

04/04/2013 18:32:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$im
= imagecreatefromjpeg($target);
?>

$im is dus een plaatje, geen filename of iets dergelijks.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/04/2013 18:34:42
Quote Anchor link
klopt regel 60 dan wel?
$target2 = 'thumbs/'.$im;
 
Erwin H

Erwin H

04/04/2013 18:43:04
Quote Anchor link
Nee, daarom krijgt hij daar 'thumbs/Resource id #6'
Dat Resource id #6 geeft aan dat het een handle is, geen string.
 
Jersey van Velden

Jersey van Velden

05/04/2013 21:34:00
Quote Anchor link
Hij? Ik ben een zij! Thanks voor het antwoord, het ik heb mijn script gefixt + ik snap nu hoe het werkt!
 
Frank WD

Frank WD

05/04/2013 22:15:00
Quote Anchor link
Misschien zou je nog de oplossing willen posten of de werkende versie.
Zo heeft misschien in de toekomst een forum gebruiker ook nog iets aan de uitkomst bij mogelijk zelfde probleem.
 

05/04/2013 22:42:15
Quote Anchor link
Wat ook makkelijk is de php class van verot.net. Deze class kan allerlei mooie dingen doen en ook uploaden.
gebruik hem bijna altijd!

Hier kan je ook plaatjes mee manipuleren, heb hem op het werk gebruikt samen met een imagecropper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.