Thumnail niet mee laten tellen in een tel script.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

30/01/2012 17:34:14
Quote Anchor link
Ik zoek een manier om de thumnail in de map niet mee te laten tellen via het tel script dat ik heb
------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function AantalBestanden($map) {
  if(!$OpenMap = @opendir($map)) {
    echo("De map '$map' kon niet geopend worden!");
    return 0;
  }

  else {
    $i = 0;
    while(($b = readdir($OpenMap)) !== false) {
      if($b != '.' && $b != '..') {
        $i++;
      }
    }

    return $i;
  }
}

$Aantal = AantalBestanden("afbeelding/kerken/fotos/");


echo '<center>Er '. ($Aantal != 1 ? 'staan ' : 'staat ') .''. $Aantal .' foto'. ($Aantal != 1 ? 's' : '') .' online - ';
echo 'klik <a href="javascript:history.go(-1);">HIER</a> om terug te keren</center><br />';
?>

----------------------
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:07:46
 
Erwin H

Erwin H

30/01/2012 17:44:49
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd? Ik zie hier namelijk geen regel die bepaalde bestanden uitzondert.
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

30/01/2012 17:49:19
Quote Anchor link
eigenlijk nog niets.
Ik ben een beetje een leek op dit gebied.

Dus ik weet niet hoe ik aan moet pakken.
Het zit namelijk zo, in de map zitten twee bestanden.
De eerste heet 003_3_JPG.jpg en de tweede heet 003_3_JPG_th.jpg.
Dus met de extentie kan je dus niets.
Gewijzigd op 30/01/2012 17:49:50 door Arthur Heijmen
 
Cake Masher

Cake Masher

30/01/2012 17:53:39
Quote Anchor link
Je zou kunne kijke of het bestand eindigt op _th, zo ja, dan tel je 'm niet mee.

Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $thumb
= explode ("_", $filename);

    if (strtolower ($thumb[count ($thumb)]) == 'th')
        echo 'Dit plaatje is een thumbnail';
    else
        echo 'Dit plaatje is geen thumbnail';

?>



Dus dan zou je zo iets moeten krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

function AantalBestanden ($map)
{

    if (!$OpenMap = @opendir ($map))
    {

        echo "De map '" . $map . "' kon niet geopend worden!";
        return 0;
    }

    else
    {
        $i = 0;
        
            while (($b = readdir ($OpenMap)) !== false)
            {

                $thumb = explode ("_", $b);
                
                    if ($b != '.' && $b != '..' && strtolower ($thumb[count ($thumb)]) != 'th')
                        $i++;
            }

        return $i;
    }
}


?>
Gewijzigd op 30/01/2012 18:21:02 door Cake Masher
 
Wouter J

Wouter J

30/01/2012 18:23:50
Quote Anchor link
@Cake Masher, je kan veel beter pathinfo gebruiken voor de filename:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$info
= pathinfo($b);

echo $info['filename']; // echo the filename without extension
echo end($info); // echo the filename without extension

# In one line:

echo end(pathinfo($b)); // echo the filename without extension
?>
 
- Mark -

- Mark -

30/01/2012 18:27:04
Quote Anchor link
Niet getest maar zou moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Function | mixed count_files( string $dir)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    

    /*---- INFO! ---->
    
        count_files geeft false terug als het fout is gegaan of een getal voor als het goed is gegaan.
                
    */

    
        function count_files($dir){
            
            return (($files = glob($dir)) !== false) count($files) : false ;
        }



    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Voorbeeld | Alle normale afbeeldingen tellen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    

    /*---- INFO! ---->
    
        ...
                
    */

    #| Het gezochte type afbeeldingen tellen.

    
        $count_normal_images = count_files('afbeelding/kerken/fotos/*_JPG.jpg');


    #| Controleren op fouten.
    
        if($count_normal_images !== false){
        
        #| Het resultaat weergeven.
        
            echo $count_normal_images;
        }

        else{
            
            // Er is iets fout gegaan.    
        }


    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Voorbeeld | Alle thumbnails tellen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    

    /*---- INFO! ---->
    
        ...
                
    */

    #| Het gezochte type afbeeldingen tellen.


        $count_thumbnail_images = count_files('afbeelding/kerken/fotos/*_JPG_th.jpg');


    #| Controleren op fouten.
    
        if($count_thumbnail_images !== false){
        
        #| Het resultaat weergeven.
        
            echo $count_thumbnail_images;
        }

        else{
            
            // Er is iets fout gegaan.    
        }

?>
Gewijzigd op 30/01/2012 18:39:33 door - Mark -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.