tijd berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 09:57:09
Quote Anchor link
Beste forum lezers/helpers,

Met onderstaande code wil ik de tussentijden berekenen, maar hij rekent een uur te veel, wat doe ik fout?
verschil is 6 uur maar uitkomst geef 7 uur aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$timestamp
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$timestamp1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$uit =$timestamp1 -$timestamp;
echo date(" H:i:s", $uit);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:42:06
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 10:07:31
Quote Anchor link
Dat komt door de tijdzone.
Als je in $uit kijkt zie je dat daar 6 uur in zit.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 10:21:56
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie SanThe, hoe kan ik dit oplossen? heb je stukje code?

Heb er dit boven gezet, maar dat werkt ook niet
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
Gewijzigd op 29/07/2013 10:26:55 door Lano Heeren
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 10:34:01
Quote Anchor link
Lano Heeren op 29/07/2013 10:21:56:
hoe kan ik dit oplossen?


Geen idee.
Ik heb wat zitten testen en kom er niet zo direct uit.
Ik zou het zelf berekenen.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:06:21
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeldje hoe ik dit zelf kan berekenen Santhe?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 11:30:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$time
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$time1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$seconds = $time1 - $time;
$hours = floor($seconds / 3600);  // afgerond naar beneden
echo $hours;
?>


------

Wat jij $uit noemt, geeft je een verschil in seconden.
Het is geen datum/tijd meer, waarbij je date() kan gebruiken. Gewoon een interger met het aantal seconden tussen beide tijdstippen die jij koos.
Gewijzigd op 29/07/2013 11:34:34 door Kris Peeters
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:37:52
Quote Anchor link
Bedankt voor de code Kris,

met onderstaande code werkt het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$secs
= $uit%60;
$mins = floor($uit/60);
$hours = floor($mins/60);
$mins = $mins%60;
echo $hours.':'.$mins.':'.$secs;
?>

echo $hours.':'.$mins.':'.$secs;
Gewijzigd op 29/07/2013 11:39:20 door Lano Heeren
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 11:38:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$time
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$time1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$tijd = $time1 - $time;

$minuut = 60;
$uur = 60*$minuut;
$dag = 24*$uur;

$dagen = floor($tijd/$dag);
$uren = floor(($tijd-($dagen*$dag))/$uur);
$minuten = floor(($tijd-($dagen*$dag)-$uren*$uur)/$minuut);

$dagen = ($dagen == 1) ? $dagen.' dag ' : $dagen.' dagen ';
$uren = ($uren == 1) ? $uren.' uur ' : $uren.' uren ';
$minuten = ($minuten == 1) ? $minuten.' minuut ' : $minuten.' minuten ';

echo $dagen.$uren.$minuten;
?>


0 dagen 6 uren 0 minuten
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:41:42
Quote Anchor link
Hoi Santhe,
bedankt voor je code. Ziet er goed uit, ga de code zeker gebruiken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 12:04:24
Quote Anchor link
Ik zal ook even dit vernoemen: het DateTime object.
Dat rekent gemakkelijk, en houdt ook rekening met van alles; zoals tijdszones, zomer/winteruur ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dt1
= new DateTime('27-7-2013 10:00:00');
$dt2 = new DateTime('27-7-2013 16:00:00');
$difference = $dt1->diff($dt2);  // verschil berekenen.
echo $difference->format('%H');  // uur
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 12:14:49
Quote Anchor link
@Kris: Netjes.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 12:33:58
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip Kris, maar als ik je code run krijg ik een foutmelding,
Fatal error: Call to undefined method DateTime::diff() in M:\usbwebsurver8.2\USBWebserver v8_nl\root\a tijd\time1.php on line 4
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 12:43:45
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is je php niet up to date.

The DateTime class

(PHP 5 >= 5.2.0)

DateTime::diff
DateTimeImmutable::diff
DateTimeInterface::diff
date_diff

(PHP 5 >= 5.3.0)
Gewijzigd op 29/07/2013 12:45:17 door - SanThe -
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

29/07/2013 12:45:43
Quote Anchor link
En de functie diff() is 5.3+
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 12:53:53
Quote Anchor link
Heb deze versie online, werkt het waarschijnlijk niet?

PHP Version 5.2.17
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 13:35:40
Quote Anchor link
Kan je de php-versie aanpassen (heb je die rechten)?
Ik zou geneigd zijn aan te raden om over te stappen.

Nu, ik kan uiteraard niet weten of je nog dingen online hebt die daardoor niet meer zouden werken.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 16:25:53
Quote Anchor link
Ga het vragen bij mijn provider of ze het willen update Kris.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 16:35:51
Quote Anchor link
Ik hoop het maar want PHP 5.2 is al behoorlijk over tijd. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.