tijd berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 09:57:09
Quote Anchor link
Beste forum lezers/helpers,

Met onderstaande code wil ik de tussentijden berekenen, maar hij rekent een uur te veel, wat doe ik fout?
verschil is 6 uur maar uitkomst geef 7 uur aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$timestamp
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$timestamp1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$uit =$timestamp1 -$timestamp;
echo date(" H:i:s", $uit);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:21:01
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 10:07:31
Quote Anchor link
Dat komt door de tijdzone.
Als je in $uit kijkt zie je dat daar 6 uur in zit.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 10:21:56
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie SanThe, hoe kan ik dit oplossen? heb je stukje code?

Heb er dit boven gezet, maar dat werkt ook niet
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
Gewijzigd op 29/07/2013 10:26:55 door Lano Heeren
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 10:34:01
Quote Anchor link
Lano Heeren op 29/07/2013 10:21:56:
hoe kan ik dit oplossen?


Geen idee.
Ik heb wat zitten testen en kom er niet zo direct uit.
Ik zou het zelf berekenen.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:06:21
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeldje hoe ik dit zelf kan berekenen Santhe?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 11:30:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$time
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$time1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$seconds = $time1 - $time;
$hours = floor($seconds / 3600);  // afgerond naar beneden
echo $hours;
?>


------

Wat jij $uit noemt, geeft je een verschil in seconden.
Het is geen datum/tijd meer, waarbij je date() kan gebruiken. Gewoon een interger met het aantal seconden tussen beide tijdstippen die jij koos.
Gewijzigd op 29/07/2013 11:34:34 door Kris Peeters
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:37:52
Quote Anchor link
Bedankt voor de code Kris,

met onderstaande code werkt het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$secs
= $uit%60;
$mins = floor($uit/60);
$hours = floor($mins/60);
$mins = $mins%60;
echo $hours.':'.$mins.':'.$secs;
?>

echo $hours.':'.$mins.':'.$secs;
Gewijzigd op 29/07/2013 11:39:20 door Lano Heeren
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 11:38:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$time
= strtotime('27-7-2013 10:00:00');
$time1 = strtotime('27-7-2013 16:00:00');
$tijd = $time1 - $time;

$minuut = 60;
$uur = 60*$minuut;
$dag = 24*$uur;

$dagen = floor($tijd/$dag);
$uren = floor(($tijd-($dagen*$dag))/$uur);
$minuten = floor(($tijd-($dagen*$dag)-$uren*$uur)/$minuut);

$dagen = ($dagen == 1) ? $dagen.' dag ' : $dagen.' dagen ';
$uren = ($uren == 1) ? $uren.' uur ' : $uren.' uren ';
$minuten = ($minuten == 1) ? $minuten.' minuut ' : $minuten.' minuten ';

echo $dagen.$uren.$minuten;
?>


0 dagen 6 uren 0 minuten
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 11:41:42
Quote Anchor link
Hoi Santhe,
bedankt voor je code. Ziet er goed uit, ga de code zeker gebruiken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 12:04:24
Quote Anchor link
Ik zal ook even dit vernoemen: het DateTime object.
Dat rekent gemakkelijk, en houdt ook rekening met van alles; zoals tijdszones, zomer/winteruur ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dt1
= new DateTime('27-7-2013 10:00:00');
$dt2 = new DateTime('27-7-2013 16:00:00');
$difference = $dt1->diff($dt2);  // verschil berekenen.
echo $difference->format('%H');  // uur
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 12:14:49
Quote Anchor link
@Kris: Netjes.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 12:33:58
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip Kris, maar als ik je code run krijg ik een foutmelding,
Fatal error: Call to undefined method DateTime::diff() in M:\usbwebsurver8.2\USBWebserver v8_nl\root\a tijd\time1.php on line 4
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 12:43:45
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is je php niet up to date.

The DateTime class

(PHP 5 >= 5.2.0)

DateTime::diff
DateTimeImmutable::diff
DateTimeInterface::diff
date_diff

(PHP 5 >= 5.3.0)
Gewijzigd op 29/07/2013 12:45:17 door - SanThe -
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

29/07/2013 12:45:43
Quote Anchor link
En de functie diff() is 5.3+
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 12:53:53
Quote Anchor link
Heb deze versie online, werkt het waarschijnlijk niet?

PHP Version 5.2.17
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 13:35:40
Quote Anchor link
Kan je de php-versie aanpassen (heb je die rechten)?
Ik zou geneigd zijn aan te raden om over te stappen.

Nu, ik kan uiteraard niet weten of je nog dingen online hebt die daardoor niet meer zouden werken.
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 16:25:53
Quote Anchor link
Ga het vragen bij mijn provider of ze het willen update Kris.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 16:35:51
Quote Anchor link
Ik hoop het maar want PHP 5.2 is al behoorlijk over tijd. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.