Tijd omzetten in db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Fischer

Tom Fischer

24/03/2008 19:21:00
Quote Anchor link
Beste phphelpers,
ik heb nu een scriptje waarmee ik de datum +5 dagen in de db zet. Maar hoe kan ik op een andere pgaina nu weergeven hoeveel dagen uren en minuten het nog duurt voordet de 5 dagen voorbij zijn, en als het minder dan 1 dag is moet er geen dagen meer worden weergegeven en minder dan een uur dan moet het het liefst in minuten:seconden worden weergegeven.

heb dit al dit werkt voor minuten en seconden.. maar hoe zit het met die dagen en uren...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$dbre
= mysql_query("SELECT *, UNIX_TIMESTAMP(datum) AS kamptime FROM trainingskamp WHERE login={$data->login}");
   $training= mysql_num_rows($dbre);
  $jail = mysql_fetch_object($dbre);
  $tim = ($jail->kamptime - time());
if ($training== 1) {

if ($tim == 1) {
$time = gmdate('s', $tim); $word = seconde; $boete = $jail->boete; }
elseif ($tim < 61) {
$time = gmdate('s', $tim); $word = seconden; $boete = $jail->boete; }
else {
$time = gmdate('i:s', $tim); $word = minuten; $boete = $jail->boete; }
}

 echo "Nog $time $word";
?>


Weet iemand het?
Met vriendelijke groet,
Tom
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Fischer
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 00:36:42
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/03/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Gewoon door de database uit laten rekenen. Datum die in de database staat - NOW() bijvoorbeeld?

Gooi trouwens die lelijke backtics even héél gauw weg uit je query. Die zijn nergens voor nodig. Haal variabelen (dus ook arrays en objecten) uit de quotes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Steen

steen

24/03/2008 19:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$tijd
= time() + 5*24*60*60;
// zet eerst timestamp van nu in de database + vijf dagen

$tijd = $array['tijd'] - time();
// haal uit databse en haal er time() van af
// $tijd is nu seconden van de vijf dagen die nog niet voorbij zijn.

echo "Je moet nog ".ceil(($tijd/60))." minuten wachten tot de vijf dagen voorbij zijn.";
[
/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Tom Fischer

Tom Fischer

24/03/2008 19:41:00
Quote Anchor link
heb het zo opgelost ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
 $dagen1
= $tim /86400;
$dagen = round($dagen1, 1);
$uren1 = $tim  /3600;
$uren = round($uren1, 1);
$minuten1 = $tim  /60;
$minuten = round($minuten1, 1);

if($tim >172800){
$tekst = "<br>
Je bent nog $dagen dagen in het trainingkamp"
;
}

elseif($tim >86400){
$tekst = "<br>
Je bent nog $dagen dag in het  trainingkamp"
;
}

elseif($tim >3600){
$tekst = "<br>
Je bent nog $uren uur in het  trainingkamp"
;
}

elseif($tim >60){
$tekst = "<br>
Je bent nog $minuten minuten in het  trainingkamp"
;
}

else{
$tekst = "<br>
Je bent nog $tim seconden in het  trainingkamp"
;
}


echo "<br>
$tekst<br>
"
;
}

?>
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/03/2008 19:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// de database in:
$tQuery = "INSERT INTO tabel (datum) VALUES (NOW() + INTERVAL 5 DAY)";

// de database uit:
$tQuery = "SELECT datum - NOW() AS verschil FROM tabel";
?>

Simple as that :).

Edit: dit is ten eerste veel minder regels, en werkt wss ook nog eens goed :).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.