tijd omzetten naar nl notatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hagee

Hagee

26/02/2004 18:58:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwssysteem welk ik inlees vanuit een SQL tabel, hierin staat een rij met als waarde 'datetime'.

Vervolgens wordt deze met php ge-echoot, dit gaat allemaal goed, maar hoe zet ik deze om naar een normale nederlandse notatie??

Hagee
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:03:54
 
Arend a

Arend a

26/02/2004 20:04:00
Quote Anchor link
(1) Zorgen dat de nederlandse goed locale geinstalleerd is. (vraag aan je provider).

(2)
Aanroepen voordat je je date() aanroept:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
?>
 
Hagee

Hagee

26/02/2004 20:40:00
Quote Anchor link
en op je localhost??
 
Peanuts

peanuts

26/02/2004 22:34:00
Quote Anchor link
op je local host in windows gewoon je regional settings aanpassen .... en setlocale uitvoeren
 
Arend a

Arend a

27/02/2004 01:29:00
Quote Anchor link
Quote:
en op je localhost??


Beetje vage vraag, wat bedoel je hier precies mee?
 
Marien xD

Marien xD

27/02/2004 14:31:00
Quote Anchor link
ik denk als je thuis een servertje draait?!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.