tijden in database zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordi Kroon

Jordi Kroon

06/11/2010 12:42:37
Quote Anchor link
ik heb nu dit scriptje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include ("conn.php");

if(isSet($_POST['Post'])) {
mysql_query("INSERT INTO scrollbar (user, mess, $ip) VALUES ('".$_POST['user']."','".$_POST['mess']."','".$ip."')") or die(mysql_error());

Echo "Je bericht is toegevoegd <br />klik hier om je bericht te bekijken";

}
Else {
?>



<html>
<head>
<title>Userbar</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>">
Naam:<input type="text" size="12" maxlength="12" name="user"><br />
Bericht:<input type="text" size="12" maxlength="50" name="mess"><br />
<input type="submit" value="Post" name="Post"><br />
</form><br />

<?php
}
?>


maar wat ik nu nog wil is dat de datum van de personen ook in de database komt
dus stel ze plaatsen een bericht op 6 november 2010 om 12:42

dat er dan komt te staan 6-11-2010 in de database
het ophalen kan ik zelf wel maar het erinzetten lukt mij maar niet
Gewijzigd op 06/11/2010 12:45:28 door Jordi Kroon
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:23:59
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/11/2010 12:50:25
Quote Anchor link
Wat lukt er niet bij het er in zetten?
In je insert-query NOW() opnemen (gekoppeld aan het juiste veld in je database).

Andere tips:
Zorg voor nette foutafhandeling ipv die.
Let op mysql injection
$_SERVER['PHP_SELF'] gebruik liever $_SERVER['SCRIPT_NAME']
Gewijzigd op 06/11/2010 12:54:42 door Obelix Idefix
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

06/11/2010 12:55:37
Quote Anchor link
bedankt voor de tip

ik heb nu de rijen in de database

id
user
mess
ip

dit doet hij gewoon goed

maar als het formulier is verzonden moet er ook bijkomen datum
en niet dat als ik in de database kijk dat de datum bij de personen op 0000-00-00 staat

op die plek moet dus een datum komen
Gewijzigd op 06/11/2010 12:58:59 door Jordi Kroon
 
Milo S

Milo S

06/11/2010 13:25:36
Quote Anchor link
Maak je database zo:

scollbar
- id
- user
- message
- dateTime

En neem zoiets als script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
# DB connectie maken
include('conn.php');

# Als er is gesubmit
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

    # Velden leeg check
    if( !empty( $_POST[''] ) )
    {

        $errors[] = '';
    }

    if( !empty( $_POST[''] ) )
    {

        $errors[] = '';
    }

    
    if( !isset( $errors ) )
    {

        $qry = "INSERT INTO
                    scrollbar
                        (
                         user,
                         message,
                         ip,
                         dateTime                        
                         )
                VALUES
                    (
                     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user'] )."',
                     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['message'] )."',
                     '"
.$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',
                     NOW()
                     )"
;
                    
        if( mysql_query( $qry ) )
        {

            # Goed;
        }
        else
        {
            # Fout;    
        }
    }

    else
    {
        foreach( $errors as $error )
        {

            echo  $error.'<br />';
        }
    }
}

else
{
    # Het formulier
    echo '
    <form action="" method="post">
        <label>Naam:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="12" name="user">
        
        <label>Bericht:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="50" name="mess">
        
        <input type="submit" value="Post" name="Post">
    </form>'
;
}

?>

Bestudeer het, leer het, ken het en het word een eitje :D.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

06/11/2010 13:27:19
Quote Anchor link
ok bedankt
 
Vincent Post

Vincent Post

06/11/2010 15:09:09
Quote Anchor link
Ik zou er nog een bij zetten met tijd in database
en dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("INSERT INTO scrollbar (user, mess, $ip, tijd) VALUES ('".$_POST['user']."','".$_POST['mess']."','".$ip."','".date("d/m/Y H:i")."')") or die(mysql_error());
?>

Misschien zo?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2010 15:35:04
Quote Anchor link
@Vincent: Jij zet tekst in de database en géén datum/tijd. Gebruik DATE of DATETIME als type en NOW() als waarde.

SQL-Injection is aanwezig.
 
Vincent Post

Vincent Post

06/11/2010 15:37:39
Quote Anchor link
Daar heb je een punt ;)
had ik zo even niet aan gedacht.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

06/11/2010 15:49:28
Quote Anchor link
ik had al DATE in de database gezet :)
toch bedankt

dit is nu opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.