Timediff substract meerdere tijden met pauzes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kvdd

kvdd

22/05/2008 09:27:00
Quote Anchor link
Momenteel heb ik de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
SELECT
    TIMEDIFF(uren_eind, uren_begin) AS verschil,
    TIMEDIFF(uren_eind_o, uren_begin_o) AS verschil2
FROM
    uren
WHERE
    u_id = '".$u_id."'
AND
    DATE(uren_begin) = '".$sDag."'
"));
?>


Nu heb ik 4 soorten tijden, een begin en eindtijd van werken, en een begin en eindtijd van overuren.
Ik wil met mijn query het verschil tussen deze 4 tijden opgeteld hebben. Maar het probleem is, als je alleen de eintijd invult, dan 'denkt' de query dat bijv. 08:00:00 - 00:00:00 klopt.
Logisch ook, maar ik wil eigenlijk dat die dan niet die twee tijden van elkaar aftrekt.

Nu heb ik het volgende in de query geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
AND
      TIME(uren_begin) != '00:00:00'
AND
      etc..
?>

Gevolg is, dat als er een tijd 00:00:00 is in de row, dan wordt er helemaal geen resultaat weergegeven.

Het klopt dus wat er allemaal gebeurt, maar dat is niet wat ik wil.

Dus:
1) Hoe kan ik 1 resultaat krijgen van het verschil tussen 4 tijden
2) en hoe zorg ik dat 00:00:00 tijden genegeerd worden?

Alvast bedankt!

PS: gehele antwoord hoeft niet, elke hint/tip is welkom! :)

Edit:Momenteel is het me gelukt om de tijden op te tellen, en de pauzes daarweer van af te trekken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    SUBTIME(
        ADDTIME(
            TIMEDIFF(uren_eind, uren_begin),
            TIMEDIFF(uren_eind_o, uren_begin_o)
            ),
        ADDTIME(
            uren_pauze,uren_pauze_o)
            )
        AS verschil
FROM
    uren
WHERE
    u_id = '".$u_id."'
AND
    DATE(uren_begin) = '".$sDag."'

Alleen als er lege tijden in voor komen 00:00:00, in 1 van de tijden, (pauzes niet) dan gaat het mis.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kvdd
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 03:33:40
 
Kvdd

kvdd

27/05/2008 08:57:00
Quote Anchor link
Sorry, maar wil dit topic toch graag bumpen, omdat ik erniet uitkom.

Iemand enig idee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.