Timestamp, 30 dagen later..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben D

Ruben D

27/10/2008 09:55:00
Quote Anchor link
Weet er iemand als ik een timestamp in een tabel zet hoe ik iets kan uitvoeren bevoorbeeld 30 dagen na de timestamp?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:18:24
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

27/10/2008 10:04:00
Quote Anchor link
Timestamp in een MySQL tabel is niet slim. Kan je beter een DATETIME gebruiken icm een INTERVAL.

Maar als je toch timestamps wilt gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( time() == ( $timestamp + ( 30 * 86400 ) ) ) {
  // 30 dagen later
}
?>


Ofzo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle Posthuma
 
Ruben D

Ruben D

27/10/2008 10:12:00
Quote Anchor link
hoe doe ik het dan met een DATETIME?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

27/10/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 27.10.2008 09:55:
Weet er iemand als ik een timestamp in een tabel zet hoe ik iets kan uitvoeren bevoorbeeld 30 dagen na de timestamp?


dus je wilt en code laten uitvoeren als de tijd verstreken is uit en bepaald veld in je tabel ?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/10/2008 10:16:00
Quote Anchor link
DAY(NOW())+30 o.i.d. (dat is invoer of select)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 27.10.2008 10:12:
hoe doe ik het dan met een DATETIME?
Zorg dat je de datum in een DATETIME veld in je database opslaat in het formaat yyyy-mm-dd. Vervolgens kun je de vele datum/tijd functies van MySQL gebruiken om ermee te rekenen.

Om bijvoorbeeld de records te selecteren die ouder dan 30 dagen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabel
WHERE
  NOW() > datum + INTERVAL 30 DAY


Zie ook deze twee handleidingen voor meer informatie:
SQL Beginnershandleiding
Datum- en tijdfuncties in MySQL
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.