timestamp date functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud bos

Ruud bos

20/06/2011 13:45:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik de date functie op mijn website om de data te weergeven wanneer iets is toegevoegd.

Ik wil graag dat bijv een post die ik vandaag heb toegevoegd @ 12.43 niet als 20-06-2011 13.43 wordt weergeven, maar als vandaag 13.43 en die van gisteren als gisteren 13.43

Kan iemand mij aub de juiste richting op sturen

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:45:26
 
Rolf -

Rolf -

20/06/2011 13:49:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if($date("d-m-Y") == $datum_uit_je_database)
{

  echo "vandaag";
}

else
{
  echo "niet vandaag";
}


?>


Volgens mij zoiets, even snel getypt.
 
Ruud bos

Ruud bos

20/06/2011 13:55:33
Quote Anchor link
Thanks,

Ik haal zo de datum op:

. date('M d Y h:i A',strtotime($row['date'])) .

wordt het dan?

if($date('d-m'Y) == $today)
{
echo '. Vandaag date(' h:i A',strtotime($row['date'])). ';
}
else
{
echo '. date('M d Y h:i A',strtotime($row['date'])). ';
}
 
Chris PHPAccount

Chris PHPAccount

20/06/2011 13:56:03
Quote Anchor link
Op php.net kun je gewoon de date() functie vinden, die gebruiken. Een beetje mee oefenen en dan kun je er ook mee uitzoeken of de dag vandaag is of gisteren. Daarna kun je zelfs verder gaan voor vorige week, etc...

Je hebt hem al gevonden zie ik. Gewoon even uittesten of het werkt.
Gewijzigd op 20/06/2011 13:57:23 door Chris PHPAccount
 
Ruud bos

Ruud bos

20/06/2011 14:07:55
Quote Anchor link
werkt dus niet lol
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

20/06/2011 14:10:05
Quote Anchor link
Ruud bos op 20/06/2011 14:07:55:
werkt dus niet lol


Dat komt omdat ze nooit gelijk aan elkaar gaan zijn aangezien jij ze beide anders format.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.