Timestamp naar datum en tijd converten??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 11:30:53
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb in sql een tabel met gebruiker, email, level en laatst actief

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
   for($i=0; $i<$num_rows; $i++){
      $ugebr  = mysql_result($result,$i,"gebruikersnaam");
      $ulevel = mysql_result($result,$i,"gebruikerslevel");
      $email  = mysql_result($result,$i,"emailadres");
      $tijd   = mysql_result($result,$i,"timestamp");

echo "<tr><td class=\"a2\">$ugebr</td>
           <td>$ulevel</td>
           <td>$email</td>
           <td>$tijd</td>
           </tr>\n";


Mijn timestamp is een nummer zoals 1303118922 hoe kan ik ervoor zorgen dat er een $tijd2 komt die naar $tijd kijkt en deze convert en = $tijd2 ervan maakt? hihi als je begrijpt wat ik bedoel zijn hier voorbeelden voor of weet iemand een goede bron waar ik naar kan kijken?? groeten gijs!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:09:54
 

18/04/2011 11:34:18
Quote Anchor link
Gewoon DATETIME veld gebruiken en mysql date and time functions gebruiken. Zoals DATE_FORMAT
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 11:37:05
Quote Anchor link
het probleem is dat elke gebruiker een andere timestamp heeft en dit een gebruikerslijst is met een timestamp wanneer die gene voor het laatst actief was. heb je nog een andere voorbeeld ? bijvoorbeeld eentje die die timestamp convert naar een datum?
 

18/04/2011 11:38:54
Quote Anchor link
Zie mysql docs
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 11:47:37
Quote Anchor link
Jes ik heb het het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      $tijd2 = date("Y-m-d H:i:s", $tijd);

Bijna net zo lang als jou code: Zie mysql docs.

die 100.000.000 miljoen pagina's bevat. :P
Gijs Level 0 --> 0,5 ! :D
 
Arjan -

Arjan -

18/04/2011 11:48:45
Quote Anchor link
Om precies te zijn deze: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html

Die zal je eens helemaal moeten uitspitten, echt de moeite waard voor toekomstige projecten aangezien er ontzettend veel mogelijk is met de verschillende date (en time) functies! Hierdoor heb je (afhankelijk natuurlijk van de projecteisen) nagenoeg geen date / time bewerkingen meer nodig in php (ik heb al tal van projecten afgerond waarbij ik geen php date / time functie meer heb gebruikt / hoeven gebruiken).

Gijs van Moosdijk op 18/04/2011 11:47:37:
Jes ik heb het het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      $tijd2 = date("Y-m-d H:i:s", $tijd);

Bijna net zo lang als jou code: Zie mysql docs.

die 100.000.000 miljoen pagina's bevat. :P
Gijs Level 0 --> 0,5 ! :D


Als je gewoon de lijst bovenaan het document goed bestudeerd en zo nu en dan de bijbehorende uitleg leest dan gaat er een wereld voor je open! Formatteren van data (lees: datums) kan je echt het beste door de database laten afhandelen (DATE_FORMAT() functie om precies te zijn).
Gewijzigd op 18/04/2011 11:50:42 door Arjan -
 

18/04/2011 11:55:49
Quote Anchor link
Gijs van Moosdijk op 18/04/2011 11:47:37:
Jes ik heb het het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      $tijd2 = date("Y-m-d H:i:s", $tijd);

Bijna net zo lang als jou code: Zie mysql docs.

die 100.000.000 miljoen pagina's bevat. :P
Gijs Level 0 --> 0,5 ! :D


Ik geef je een link naar google, daar is de eerste link de docs van mysql. Dan zeg ik dat je DATE_FORMAT moet gebruiken. Dat staat daar ook gewoon in uitgelegd. Dus zie docs. Zo moeilijk is dat toch niet?
 
Arjan -

Arjan -

18/04/2011 11:57:34
Quote Anchor link
Karl Karl op 18/04/2011 11:55:49:
Gijs van Moosdijk op 18/04/2011 11:47:37:
Jes ik heb het het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      $tijd2 = date("Y-m-d H:i:s", $tijd);

Bijna net zo lang als jou code: Zie mysql docs.

die 100.000.000 miljoen pagina's bevat. :P
Gijs Level 0 --> 0,5 ! :D


Ik geef je een link naar google, daar is de eerste link de docs van mysql. Dan zeg ik dat je DATE_FORMAT moet gebruiken. Dat staat daar ook gewoon in uitgelegd. Dus zie docs. Zo moeilijk is dat toch niet?


Lezen is een vak apart voor sommige mensen :(
Gewijzigd op 18/04/2011 12:01:35 door Arjan -
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 12:40:14
Quote Anchor link
Ok, maakt niet uit, ik ben allang al blij dat het me gelukt is :)
Arjan en Karl Harstikke Bedankt +1 ! :D
 

18/04/2011 12:40:41
Quote Anchor link
Gijs van Moosdijk op 18/04/2011 12:40:14:
Ok, maakt niet uit, ik ben allang al blij dat het me gelukt is :)
Arjan en Karl Harstikke Bedankt +1 ! :D


Doe je het via SQL?
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 12:43:14
Quote Anchor link
@karl ik wist niet wat de functie betekende eigenlijk mijn excuses daarvoor
@Arjan, je hebt gelijk...als ik het doorlees heb ik er wel veel aan voor mijn toekomstige projecten

eigenlijk heb ik een keertje een cursus php nodig

Toevoeging op 18/04/2011 12:43:31:

Ja via SQL

Toevoeging op 18/04/2011 12:44:38:

Heb nog veel te leren / doen ... en weet er nog niet zoveel van...
 

18/04/2011 12:44:38
Quote Anchor link
Mooi zo.
Goed zo.
 
Arjan -

Arjan -

18/04/2011 12:45:32
Quote Anchor link
Het maakt niet uit dat je een cursus php nodig hebt. Je bent hier om te leren. Maar ik (en Karl met mij) raad je echt aan om toch eens de documentatie door te lezen (edit: heb je volgens mij al gedaan ;)). Leer je ontzettend veel van en je ontdekt wat er allemaal mogelijk is. De data / time functies zijn zeer eenvoudig in gebruik. In php wordt het allemaal stukken omslachtiger.

Succes er mee!
Gewijzigd op 18/04/2011 12:46:26 door Arjan -
 
Write Down

Write Down

18/04/2011 12:54:41
Quote Anchor link
Moderator Blanche heeft op zijn site omtrent dit nog een mooie tutorial in het Nederlands geschreven.
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 13:10:08
Quote Anchor link
Ja, ik schrijf html nog op de oude methode en wil voortaan op een nieuwe manier designen

ik denk dat ik eerst HTML5 moet leren
daarna de nieuwe manier van CSS hoe je het beste met je design kunt omgaan en in welke volgorde
en daarna php & mysql....

Ik ben begonnen met sites te maken in flash heb er heel veel gemaakt, maar wil ervanaf omdat iphone/ipad/ps3/etc etc gebruikers deze pagina's bijna nooit kunnen laden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.