Toegestaande tekens bij registreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon Kroes

Simon Kroes

03/11/2009 15:48:00
Quote Anchor link
Beste phpers,

Ik heb een vraag.
ik ben namelijk bezig voor een registratie systeem en ik wil graag dat alleen
de letters A tot z en cijfers 0 tot 9 en deze tekens - =?!@:. toegestaan zijn.

Ik heb al tijdje rond lopen zoeken en vond dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (preg_match ('/^[a-zA-Z0-9]/', $_POST['user'])) {
        // niet toegestaan, hier dus je foutmelding in stoppen
    }
    else {
        // wel toegestaan, handel formulier verder af
    }
?>

alleen dat is alleen voor letters en cijfers, kan iemand mij vertellen wat ik moet bijwerken zodat die tekens ook toegestaan zijn??

Groeten Nomis
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:50:18
 
Koen

koen

03/11/2009 15:52:00
Quote Anchor link
dus je wilt het omgekeerde van wat hier staat.
dan ruil je alleen de wel of niet toegestaan delen om
of je gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (!preg_match ('/^[a-zA-Z0-9]/', $_POST['user'])) {
        // niet toegestaan, hier dus je foutmelding in stoppen
    }
    else {
        // wel toegestaan, handel formulier verder af
    }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

03/11/2009 15:55:00
Quote Anchor link
Probeer eens wat met http://gskinner.com/RegExr/
dan zie je hoe het werkt.
En lees ook anders eens een tutorial regual expression tutorial, erg handig als je weet hoe regex'en werken.
koen schreef op 03.11.2009 15:52:
dus je wilt het omgekeerde van wat hier staat.
dan ruil je alleen de wel of niet toegestaan delen om
of je gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (!preg_match ('/^[a-zA-Z0-9]/', $_POST['user'])) {
        // niet toegestaan, hier dus je foutmelding in stoppen
    }
    else {
        // wel toegestaan, handel formulier verder af
    }
?>

Dan kan je het net zo goed omdraaien.
En nu kan hij nog steeds niet die speciale tekens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Koen

koen

03/11/2009 16:01:00
Quote Anchor link
@karl ohja, sorry daar had ik overheen gelezen... thnx


maar met de tutorials die al genoemd zijn is dat aan te passen tot het werkt :P
 
Simon Kroes

Simon Kroes

03/11/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Nee, ik denk dat jullie niet snappen

Ik wil juiste alleen deze tekens 0-9, a-z, A-Z en -=?!@:. toegestaan zijn
 
Koen

koen

03/11/2009 16:11:00
Quote Anchor link
@nomis, dit snappen wij heel goed,
dat wat ik postte liet juist de tekens a-z en A-Z en 0-9 toe,
en met de tuts die karl plaatste kan je dit aanpassen dat het ook -=?!@:. toestaat
 
GaMer B

GaMer B

03/11/2009 16:41:00
Quote Anchor link
Iets in de richting van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (!preg_match ('/^[a-zA-Z0-9\-:\?!@\.=]+$/', $_POST['user'])) {
        // niet toegestaan, hier dus je foutmelding in stoppen
    }
    else {
        // wel toegestaan, handel formulier verder af
    }
?>


zou moeten werken... Niet getest. Even uit de losse pols.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.