toevoegen datum en IP adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon den H

Leon den H

17/08/2010 11:08:47
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik heb de volgende vraag. Graag zou ik mijn contactscript de datum en het IP adres van de verzender willen ontvangen in mijn email.

Wie kan mij vertellen waar ik deze code's moet toevoegen of zijn er andere mogelijkheden?

Volgens mij heb ik deze code nodig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");

    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

/* en deze ook */

"Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "\n\n";

?>


Dit staat in mijn contactscript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if(strtolower($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == 'post')
{

    if(empty($_POST['naam2']) || empty($_POST['emailadres2']) || empty($_POST['telefoonnummer2']))
    {


        echo 'U heeft uw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer niet correct ingevuld. Probeert u het nog eens.';
    }

    else
    {

$bericht1 =
etc.


             ---
Dit is een automatisch gegenereerd bericht ---';

        $onderwerp1 = '';
        $ontvangers = '' ;
        $headers1 = '
From: '.$_POST['emailadres2'].'' . "\r\n";
        $headers .= "Bcc: '
.['emailadres2']\r\n";
        if(mail($ontvangers, $onderwerp1, $bericht1, $headers1))
        {

            echo 'Uw vraag is succesvol verzonden';
        }
    }
}

else
{
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:43:24
 

17/08/2010 11:10:00
Quote Anchor link
mail injections mogelijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 11:14:42
Quote Anchor link
Leon den H op 17/08/2010 11:08:47:
... waar ik deze code's moet toevoegen ...


In $bericht1.
 
Leon den H

Leon den H

17/08/2010 11:46:33
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. Moet ik alle drie de codes in bericht plakken?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:46:15
Quote Anchor link
Wat denk je nu zelf?

En wat heb je al geprobeerd?

Dit is basis hoor.
 
Crude Oil

Crude Oil

17/08/2010 14:03:35
Quote Anchor link
Hipska BE op 17/08/2010 13:46:15:
Wat denk je nu zelf?

En wat heb je al geprobeerd?

Dit is basis hoor.


Als iemand een deel van de basis niet begrijpt, moet diegen het toch van iemand leren?
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 14:10:23
 
Leon den H

Leon den H

17/08/2010 14:38:23
Quote Anchor link
Hipska BE op 17/08/2010 13:46:15:
Wat denk je nu zelf?

En wat heb je al geprobeerd?

Dit is basis hoor.


Hoe ben jij begonnen dan? Of was je direct een pro bij je geboorte...



Toevoeging op 17/08/2010 14:38:55:

Olie koning op 17/08/2010 14:03:35:
Hipska BE op 17/08/2010 13:46:15:
Wat denk je nu zelf?

En wat heb je al geprobeerd?

Dit is basis hoor.


Als iemand een deel van de basis niet begrijpt, moet diegen het toch van iemand leren?


:)
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 14:41:49
Quote Anchor link
Hoe ik het geleerd heb?

Door te kijken naar andere scripts en vooral veel PROBEREN.

Als wij nu gewoon die (overigens erg simpele) oplossing geven, dan is je probleem opgelost. Maar als we je leren hoe je het zelf kan vinden, dan heb je de volgende keren ons niet meer nodig want dan kan je het zelf.

Zoals dat gezegde van die bedelaar:
Geef een bedelaar brood en hij heeft 1 dag eten.
Leer hoe hij brood kan maken of geld verdienen en hij heeft elke dag eten.
 
Leon den H

Leon den H

17/08/2010 16:51:45
Quote Anchor link
@ hipska: je heb wel gelijk wat je zegt, maar ik kijk en vergelijk ook heel veel scripts, maar iedereen doet het weer anders. Het komt allemaal wel op hetzelfde neer. Sommige gebruiken andere benamingen etc.
Het klopt dat ik nog heel veel moet leren, daarom ben ik ook zo blij met dit forum!

on topic

@ iedereen die wil helpen ;)

De codes heb ik ingevoegd. Wanneer ik het formulier verzend, krijg ik alleen de datum en de rest niet. De code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$bericht1
=

    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");

        // set ip

        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


            'Hallo ,

            Hierbij een nieuw bericht:
            ======================================================
            Naam : '
.$_POST['naam2'].'
            Emailadres : '
.$_POST['emailadres2'].'
            Telefoonnummer : '
.$_POST['telefoonnummer2'].'

            etc. etc.
            

            ======================================================

             --- Dit is een automatisch gegenereerd bericht ---;
            
        
        "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "\n\n"'
;

?>
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 17:21:27
Quote Anchor link
Logisch dat je enkel de datum ziet, een opdracht stopt namelijk na een ;
Dus wat jij doet is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $bericht = $datum = date('..'); ?>
Waarna zowel bericht als datum gelijk zijn aan de huidige datum en uur.

Wat jij zoekt is hoe je strings aan elkaar knopen. En dat staat in de tutorial die Niels je gegeven heeft.
http://phptuts.nl/view/39/3/

Nu is het aan jou om die hele tutorial eens door te nemen en dan nog eens naar je stukje van $bericht te kijken.

Edit:
wtf? addslashes?
Gewijzigd op 17/08/2010 17:24:34 door Hipska BE
 

17/08/2010 17:21:48
Quote Anchor link
Kijk naar de kleurtjes en begin met basic php te leren...
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 17:26:23
Quote Anchor link
Dit gaat dus niet zo.
Zet de errors aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$bericht1 = 'Bla bla tekst';
$bericht1 .= 'En de datum is ' . date("d.m.Y H:i");
// enzovoort
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 17:26:39 door - SanThe -
 
Leon den H

Leon den H

17/08/2010 17:52:42
Quote Anchor link
bedankt voor je advies, zal het vanavond even proberen.

SanThe Nvt op 17/08/2010 17:26:23:
Dit gaat dus niet zo.
Zet de errors aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$bericht1 = 'Bla bla tekst';
$bericht1 .= 'En de datum is ' . date("d.m.Y H:i");
// enzovoort
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.