toevoeging aan auto_increment

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Freak

PHP Freak

04/12/2008 13:07:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af of het mogelijk was om een auto_increment kolom in een mySQL database iets toe te voegen. Zie onderstaand voorbeeld:

Normaal:
0, 1, 2, 3, 4, 5

Zoals ik het wil:
1/0, 1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5

Ik doe dit liever niet met het ophogen van de last_insert_id() omdat er dan een hele kleine kans bestaat dat twee dezelfde ID's op hetzelfde moment worden toegevoegd (wat dus zal resulteren in een foutmelding)

Mocht iemand een oplossing weten zou dat echt super zijn! In ieder geval alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 01:57:57
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

04/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
hier is auto increment niet voor !,

gebruik daar voor gewoon en extra klom voor ook al zie echt echt het nut niet hier van om die 1 der bij te zetten ?
fout in data model ??
 
Yorick17

yorick17

04/12/2008 13:14:00
Quote Anchor link
als je een auto increment neemt telt hij het al bij de hoogst bestaande bwwarde op, dus waarom zou je dit willen doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
PHP Freak

PHP Freak

04/12/2008 13:31:00
Quote Anchor link
Het gaat er niet om waarom ik het wil het gaat erom dat ik het wil... Waarom zou ik eerst een heel lang verhaal op gaan hangen over waarom ik het wil(het zit namelijk nogal ingewikkeld) als ik gewoon wil weten of het mogelijk is?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/12/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Als je goed normaliseert zul je zien dat dit toch niet nodig is.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

04/12/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Robin Cijvat schreef op 04.12.2008 13:31:
Het gaat er niet om waarom ik het wil het

daar gaat het juist wel om want daar gaat het verkeerd.
 
PHP Freak

PHP Freak

04/12/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Dit is ook een bewerking op een oudere website, waarvoor niet is genormaliseerd. Maar als jullie de uitleg willen weten:
Er zijn drie databases die samenwerken. In iedere database is een tabel die dezelfde naam en dezelfde kolommen heeft. Vanaf één website worden alle drie de databases gebruikt, voor ieder van de drie delen van de site 1. Nu is het de bedoeling dat toch iedere record in de tabel met dezelfde naam (wat dus in wezen 3 tabellen zijn) een unieke id heeft. Dit wil ik doen door simpelweg een 1/ een 2/ of een 3/ voor de id te zetten. Op deze manier kan de website overal zien om welke tabel het gaat.

Inderdaad een omslachtige manier, maar een stuk minder werk dan de hele database overhoop gooien en het netjes doen... soms moet je je prioriteiten stellen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Freak
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Je zegt wel 'door simpelweg een 1/ een 2/ of een 3/ voor het id te zetten'.

Zo simpel is dat niet.

Het beste is om gewoon een apart veld hiervoor aan te maken ofzo.
 
Frank -

Frank -

04/12/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Nee, kan niet. Daarnaast klinkt het alsof je een koppeltabel nodig hebt. Normaliseren dus, zelfs als je met een bestaande/beroerde situatie te maken hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.