Toevoeging Email Script PHP lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

26/09/2011 14:10:57
Quote Anchor link
Hallo

Wat ik wilde = De optie die de mensen kiezen voor de Nieuwsbrief ontvangen kunnen inzien als ze de mail sturen, Ik heb de variabelen erin gezet, maar hij werkt niet.
Alles wat hij mee stuurt met de mail, is zichtbaar, behalve dus die keuze van de nieuwsbrief,

HTML Code van de Form =
Quote:
<form action="sendmail.php" method="post" name="form1">
<p>Choose a Category</p>
<SELECT NAME="category">
<option value="Server">Server
<option value="Forum">Forum
<option value="Website">Website
<option value="Other">Other
</select><br><br>
<p>Your Name:</p>
<input type="text" name="name">
<br><br>
<p>Your E-mail:</p>
<input type="text" name="mail">
<br><br>
<p>Your comment:</p>
<textarea name="comment" rows="7" cols="40">
</textarea>
<br><br>
<p>Do you want to receive our newsletter?:</p>
<input type="radio" name="newsletter" VALUE="Yes">Yes
<input type="radio" name="newsletter" VALUE="No">No
<br><br>
<INPUT TYPE="IMAGE" SRC="images/submit.jpg">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="image" src="images/clear.jpg" onclick="document.form1.reset(); return false;">
</form>


Email Script PHP =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

// your email address
$youremail = "[email protected]";

// field validation
if ($_POST['mail']=="" || $_POST['comment']=="" || $_POST['newsletter']=="" || $_POST['name']=="")

{

print ("All fields are required! Please go back and try again.");
}


else {

// send email
$headers = 'From: "' . $_POST['name'] . '" <' . $_POST['mail'] . '>' . "\n";
$subject = "Contact Form";
$message = $_POST['newsletter'], $_POST['comment'];

mail ("$youremail", "$subject", $message, $headers);
print ("Thank you $name, your email has been sent.");

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 22:10:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2011 15:38:33
Quote Anchor link
- Ik zie je nergens controleren met
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

of je formulier is verstuurd.

- Controleer of mail() gelukt is
- Haal variabelen buiten quotes
- Gebruik bij voorkeur Swift- of PHPmailer om te mailen.
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

26/09/2011 17:19:04
Quote Anchor link
- Aar - op 26/09/2011 15:38:33:
- Ik zie je nergens controleren met
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

of je formulier is verstuurd.

- Controleer of mail() gelukt is
- Haal variabelen buiten quotes
- Gebruik bij voorkeur Swift- of PHPmailer om te mailen.


Alles werk gewoon, alleen zend hij de uitslag van de "newsletter" niet mee, ik denk dat het te maken heeft met de volgende regel:

$message = $_POST['newsletter'], $_POST['comment'];

Ik denk dat ik die er verkeerd erin gezet heb.


Toevoeging op 26/09/2011 17:28:05:

Ik heb het zelf kunnen fixen!
Toch bedankt voor het meedenken!
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2011 17:54:43
Quote Anchor link
En wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2011 20:11:42
Quote Anchor link
En alsnog is het verstandig om even naar mijn gegeven tips te kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.