Tooltip & Lightbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

13/08/2011 12:52:36
Quote Anchor link
Beste,
Ik zou graag als je wilt inloggen dat er een schermtje tevoren komt.
En de achtergrond kan je dan niet gebruiken en wordt grijs.

Zoals spelletjes.nl (Druk rechts bovenaan inloggen)

Dit is mijn eerste vraag hoe dit noemt.

Mijn 2de vraag is als je met je muis over een afbeelding gaat dat er een kamer komt met uitleg over wat het is.

Hopelijk snap je wat ik bedoel.
Gewijzigd op 13/08/2011 19:27:18 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:32:27
 
Eric Wagener

Eric Wagener

13/08/2011 13:13:36
Quote Anchor link
De eerste heet een Lightbox en als je dat opzoekt zijn er vele oplossingen.
De tweede heet een Tooltip en daar zijn net zoveel oplossingen voor te vinden.
 
Niels K

Niels K

13/08/2011 13:59:25
Quote Anchor link
Beste Dem Ian,

Zou je de titel van je topic willen aanpassen? Dan weten mensen direct wat je nodig hebt. Titels als: Help, ik weet het niet, Dit is een bug, Wie kan me helpen, Het werkt niet... Zijn niet gewenst. Graag aanpassen.

Alvast bedankt,

Niels
 
 - Diov  -

- Diov -

13/08/2011 19:28:00
Quote Anchor link
Ik vind geen goeie lightbox waar mijn gebruikers kunnen inloggen.
Weet iemand een goeie site?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

13/08/2011 19:31:39
 
 - Diov  -

- Diov -

14/08/2011 12:33:00
Quote Anchor link
Bedankt voor die link.
Ik versta niet zo goed engels maar ik heb een goeie site gevonden.
Ik ben ook nog maar 14.

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
    <head>
        <title>LIGHTBOX EXAMPLE</title>
        <style>
        .black_overlay{
            display: none;
            position: absolute;
            top: 0%;
            left: 0%;
            width: 100%;
            height: 100%;
            background-color: black;
            z-index:1001;
            -moz-opacity: 0.8;
            opacity:.80;
            filter: alpha(opacity=80);
        }
        .white_content {
            display: none;
            position: absolute;
            top: 25%;
            left: 25%;
            width: 50%;
            height: 50%;
            padding: 16px;
            border: 16px solid orange;
            background-color: white;
            z-index:1002;
            overflow: auto;
        }
    </style>
    </head>
    <body>
        <p>This is the main content. To display a lightbox click <a href = "javascript:void(0)" onclick = "document.getElementById('light').style.display='block';document.getElementById('fade').style.display='block'">here</a></p>
        <div id="light" class="white_content">This is the lightbox content. <a href = "javascript:void(0)" onclick = "document.getElementById('light').style.display='none';document.getElementById('fade').style.display='none'">Close</a></div>
        <div id="fade" class="black_overlay"></div>
    </body>
</html>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 16/08/2011 22:04:56 door Bas IJzelendoorn
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 12:41:50
Quote Anchor link
Programmeertalen & opmaaktalen hebben allemaal een Engelstalige syntaxis. Maar dan nog, de bovenstaande code kan je zonder het Engels te beheren ook verstaan. Dit door een tutorial CSS, HTML en eventueel ook nog even wat basics van javascript te bekijken.
 
 - Diov  -

- Diov -

14/08/2011 19:15:51
Quote Anchor link
Ik heb een probleem, als ik een gewoon scriptje doe lukt het die lightbox.
Maar ga naar http://www.smik.tk

En bovenaan staat 'Nog geen account? Nu registreren'
Druk daarop, bij mij werkt het niet.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

14/08/2011 20:00:15
Quote Anchor link
Sorry heb ff je broncode bekeken, maar dat is echt bagger zio ook ff http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fsmik.tk%2FNL%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Je hebt wel drie keer een doctype staan.
Gewijzigd op 14/08/2011 20:03:44 door Joey Drieling
 
 - Diov  -

- Diov -

15/08/2011 11:20:21
Quote Anchor link
Ik zal nu eerst eens al die fouten oplossen.
Was ook van plan om dit te doen.
 

15/08/2011 11:31:58
Quote Anchor link
De fouten van de W3 Validator moet je niet zo op letten. Zelfs toen ik Wordpress gebruikte, waren er zelfs 345 fouten. Zolang je alle tags maar goed afsluit, is er niks aan de hand...
 
Joey Drieling

Joey Drieling

16/08/2011 21:58:05
Quote Anchor link
Dat is gelul als alles goed is geeft W3C geen fouten aan. Ik maak mijn sites altijd 100% valid met corecte doctype, en heb geen fouten een fout is een fout klaar. Maar zijn html is/was echt slecht de body en doctype staan meerdere keeren in de broncode.
Gewijzigd op 16/08/2011 22:03:59 door Joey Drieling
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/08/2011 22:20:12
Quote Anchor link
- Waarom staat er op je website bij nederlands een belgische vlag?
- En waarom staat er 'There is an error with the musicbox.' in de nederlandse versie?

- Verder:
Allard Jansen op 15/08/2011 11:31:58:
De fouten van de W3 Validator moet je niet zo op letten. Zelfs toen ik Wordpress gebruikte, waren er zelfs 345 fouten. Zolang je alle tags maar goed afsluit, is er niks aan de hand...

Even wat onduidelijkheid uit de lucht helpen, voor er dingen worden gezegd die niet kloppen. Mensen die niet weten waar W3C voor staat moeten dit maar even lezen Hoofdstuk 3A is een heel bekend fenomeen, zo ook op deze website van de TS.

- Let op met scripts van anderen. Je gebruikt dit script Hierbij wordt afgeraden om het te gebruiken omdat het onveilig is en verouderd!

- Oke nu al deze problemen zijn verholpen kunnen we weer ontopic gaan:
Kijk eens naar JqueryUI. (http://jqueryui.com/themeroller/)
Gewijzigd op 16/08/2011 22:21:24 door Bas IJzelendoorn
 
 - Diov  -

- Diov -

19/08/2011 17:57:32
Quote Anchor link
Ik ben van Belgie, dusja. Nog niet aan gedacht maar daarom maak ik gebruik van een tooltip die aanduid welke taal het is.

Je 2de vraag, dat is standaard ingesteld maar die wordt morgen of overmorgen weer online gezet.

Het verouderd script is het makkelijkste dat ik ken om te veranderen. Ik moet er alleen nog wat aan sleutelen voor SQL-injections.



Toevoeging op 19/08/2011 18:00:57:

Wat ben ik met die site?
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/08/2011 18:58:24
Quote Anchor link
Joey Drieling op 16/08/2011 21:58:05:
Dat is gelul als alles goed is geeft W3C geen fouten aan. Ik maak mijn sites altijd 100% valid met corecte doctype, en heb geen fouten een fout is een fout klaar. Maar zijn html is/was echt slecht de body en doctype staan meerdere keeren in de broncode.


Hmm mja, ik vind een W3 valide pagina niet heilig maar probeer het vaak wel netjes te houden. Toch moet ik Allard een beetje gelijk geven dat zolang alles netjes afgesloten wordt en XML-technisch veilig is maakt het niet enorm veel uit.

Maargoed 3 doctype declaraties is inderdaad ook niet echt goed :p
 
Write Down

Write Down

19/08/2011 19:42:22
Quote Anchor link
Dem Ian op 19/08/2011 17:57:32:
Ik ben van Belgie, dusja. Nog niet aan gedacht maar daarom maak ik gebruik van een tooltip die aanduid welke taal het is.


Ikzelf ook, maar de Belgische vlag is te vaag, een Waal die zal dan Frans verwachten, een Vlaming zal Nederlands verwachten. Je zou kunnen opteren om de Vlaamse vlag te gebruiken. Want Vlaams is in principe ook een taal, die lichtjes verschilt van het Nederlands Nederlands (het Nederlands van Nederland).

Het probleem is dan wel dat de Vlaamse vlag niet door iedereen gekend is. Als je dus ook bezoekers uit Nederland wenst, is het wellicht duidelijker de Nederlandse vlag te hanteren.
 
 - Diov  -

- Diov -

20/08/2011 12:31:13
Quote Anchor link
Ik heb 2 van de 3 doctypes verwijderd.

Over die belgische vlag, je hebt gelijk. Ik zal ze veranderen in de Nederlandse.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.