top 10 lijst nieuws maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jasper den bleek

jasper den bleek

30/10/2011 19:48:14
Quote Anchor link
goedenavond allemaal

ik ben bezig met een nieuws systeem zonder database en heb ik het volgende wat mij niet lukt om een top 10 te maken van het laatste nieuws.


dit is wat ik heb om het nieuws te laten zien
alleberichten.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php



   $file
= fopen("nieuwsteller.txt", "r");
   $counter = fgets($file, 2);
   fclose($file);

echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"><tr valign=\"top\"><td width=\"200\"><b>Titel</b></td><td><b>Geplaatst op</b></td></tr>";

   for ($i = $counter; $i > 0; $i--)
   {

    //Kijken of map waar het bericht instaat bestaat...
    if (is_dir("alle/".$i)) {
               echo "<tr><td><b><a href=\"bekijken.php?id=".$i."\">";
                include("alle/".$i."/titel.txt");
                echo "</a></b></td><td>";
               include("alle/".$i."/datum.txt");
               echo "</td></tr>";
    }
   }

echo "</table>";
?>


ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel
Gewijzigd op 30/10/2011 19:53:07 door Jasper den bleek
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:40:47
 
- Raoul -

- Raoul -

30/10/2011 19:55:25
Quote Anchor link
Gebruik file_get_contents().
Met include() include je een PHP-script en geen tekstbestanden, toch goed geprobeerd :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo file_get_contents('alle/' . $i . '/titel.txt');
?>
Gewijzigd op 30/10/2011 19:56:15 door - Raoul -
 
Jasper den bleek

jasper den bleek

30/10/2011 19:56:57
Quote Anchor link
dan krijg ik niks te zien ??
 
Wesley PHP

Wesley PHP

30/10/2011 19:59:40
Quote Anchor link
Waar heb je die code neergezet?
 
Jasper den bleek

jasper den bleek

30/10/2011 20:01:20
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 30/10/2011 19:55:25:
Gebruik file_get_contents().
Met include() include je een PHP-script en geen tekstbestanden, toch goed geprobeerd :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo file_get_contents('alle/' . $i . '/titel.txt');
?>



waar moet ik dat zetten in de code ?
Gewijzigd op 30/10/2011 20:32:09 door jasper den bleek
 
Wesley PHP

Wesley PHP

30/10/2011 20:38:12
Quote Anchor link
Die code is ipv. de includes.
 
Jasper den bleek

jasper den bleek

30/10/2011 20:44:55
Quote Anchor link
Wesley PHP op 30/10/2011 20:38:12:
Die code is ipv. de includes.


maar waarvan in plaats
 
- SanThe -

- SanThe -

30/10/2011 21:36:50
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 30/10/2011 19:55:25:
Met include() include je een PHP-script en geen tekstbestanden


Kan net zo goed een .txt bestand zijn hoor.

Toevoeging op 30/10/2011 21:37:35:

Maar een top 10. Een top 10 van wat?
 
Jasper den bleek

jasper den bleek

30/10/2011 22:44:05
Quote Anchor link
- SanThe - op 30/10/2011 21:36:50:
Internet Verslaafde op 30/10/2011 19:55:25:
Met include() include je een PHP-script en geen tekstbestanden


Kan net zo goed een .txt bestand zijn hoor.

Toevoeging op 30/10/2011 21:37:35:

Maar een top 10. Een top 10 van wat?

van het laatste toegevoegde nieuws
 
Jelle -

Jelle -

31/10/2011 09:07:47
Quote Anchor link
Christiaan van dijk op 30/10/2011 22:44:05:
- SanThe - op 30/10/2011 21:36:50:
Internet Verslaafde op 30/10/2011 19:55:25:
Met include() include je een PHP-script en geen tekstbestanden


Kan net zo goed een .txt bestand zijn hoor.

Toevoeging op 30/10/2011 21:37:35:

Maar een top 10. Een top 10 van wat?

van het laatste toegevoegde nieuws




En hou je ook rekening met het verwijderen van een bericht?
Als je dan de laatste 10 textbestanden op "id" wilt sorteren zou ik scandir() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
   //lees de mappen in van berichten
   $messages = scandir('alle',SCANDIR_SORT_DESCENDING);
   $i = 0;
   foreach($messages as $message){
     //open de bestandjes en laat ze zien
     if($i == 9){
       break;
     }

     $i++;
   }

 ?>


Misschien dat je nog rekening moet houden met . en ..
 
- Mark -

- Mark -

31/10/2011 10:04:56
Quote Anchor link
Kijk anders eens naar glob().
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

31/10/2011 11:48:50
Quote Anchor link
Ik heb zoiets:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    $file
= fopen($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuwsteller.txt', "r");  
    $counter = fgets($file, 4096);  
    fclose($file);
if ( $counter == 0 ) {
    echo "<div class=nieuws>";
    echo "<h4>Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst!</h4>";
    echo "</div>";
}
else {
if ( $counter < 10 ) {
    for ($id = $counter; $id > ($counter=0); $id--)
{

    include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuws/'.$id.'.php');
    echo "<div class='nieuws'><h3>$titel</h3>";
    echo "<h4>Op $datum door <a href=mailto:$email>$door</a></h4></div>";
    echo "<p class='excerpt'>$bericht";
    echo "</p></div><br>";    
}
}
else {
    for ($id = $counter; $id > ($counter-5); $id--)
{

    include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuws/'.$id.'.php');
    echo "<div class='nieuws'><h3>$titel</h3>";
    echo "<h4>Op $datum door <a href=mailto:$email>$door</a></h4></div>";
    echo "<p class='excerpt'>$bericht";
    echo "</p></div><br>";    
}}}

?>
 
Jasper den bleek

jasper den bleek

31/10/2011 13:04:03
Quote Anchor link
Sander van Viegen op 31/10/2011 11:48:50:
Ik heb zoiets:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    $file
= fopen($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuwsteller.txt', "r");  
    $counter = fgets($file, 4096);  
    fclose($file);
if ( $counter == 0 ) {
    echo "<div class=nieuws>";
    echo "<h4>Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst!</h4>";
    echo "</div>";
}
else {
if ( $counter < 10 ) {
    for ($id = $counter; $id > ($counter=0); $id--)
{

    include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuws/'.$id.'.php');
    echo "<div class='nieuws'><h3>$titel</h3>";
    echo "<h4>Op $datum door <a href=mailto:$email>$door</a></h4></div>";
    echo "<p class='excerpt'>$bericht";
    echo "</p></div><br>";    
}
}
else {
    for ($id = $counter; $id > ($counter-5); $id--)
{

    include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/data/nieuws/'.$id.'.php');
    echo "<div class='nieuws'><h3>$titel</h3>";
    echo "<h4>Op $datum door <a href=mailto:$email>$door</a></h4></div>";
    echo "<p class='excerpt'>$bericht";
    echo "</p></div><br>";    
}}}

?>


ik krijg dit te zien en ik heb al 8 nieuws artikelen :

Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst!
Gewijzigd op 31/10/2011 13:18:46 door jasper den bleek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.