Top 10

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

PHP er

PHP er

12/07/2013 14:32:47
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben momenteel bezig met m'n ledensysteem waarbij mensen punten kunnen krijgen, en ben ook bezig met een top-10 meeste punten.

Naast de gebruikersnaam en aantal, zou ik graag de positie van diegene willen weergeven, bijv:
#1 - PHPHulp - 10 punten


Weet iemand hoe ik dat kan doen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM gebruikers ORDER BY punten DESC LIMIT 10");
echo "<table border='0' width='100%'>
<tr>
<td><b>Gebruikersnaam</b></td>
<td><b>Aantal punten</b></td>
</tr>"
;
while($row= mysql_fetch_assoc($sql)){
echo "<tr>
<td><a href='index.php?p=profiel&id="
.$rpw['id']."'>".$row['gebruikersnaam']."</a></td>
<td>"
.$row['punten']." punten</td>
</tr>"
;
}

echo "</table>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:03:13
 
Php knipper

php knipper

12/07/2013 14:41:08
Quote Anchor link
Zo?
TIP: mysqli (op termijn verdwijnt mysql)
TIP: " voor html en ' voor php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM gebruikers ORDER BY punten DESC LIMIT 10");
echo "<table border='0' width='100%'>
<tr>
<td><b>#</b></td>
<td><b>Gebruikersnaam</b></td>
<td><b>Aantal punten</b></td>
</tr>"
;
$count = "0";
while($row= mysql_fetch_assoc($sql)){
$count = $count + '1';
echo "<tr>
<td>#"
.$count."</td>
<td><a href='index.php?p=profiel&id="
.$rpw['id']."'>".$row['gebruikersnaam']."</a></td>
<td>"
.$row['punten']." punten</td>
</tr>"
;
}

echo "</table>";
?>
Gewijzigd op 12/07/2013 14:42:02 door php knipper
 
PHP er

PHP er

12/07/2013 15:05:57
Quote Anchor link
Php knipper op 12/07/2013 14:41:08:
Zo?
TIP: mysqli (op termijn verdwijnt mysql)
TIP: " voor html en ' voor php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM gebruikers ORDER BY punten DESC LIMIT 10");
echo "<table border='0' width='100%'>
<tr>
<td><b>#</b></td>
<td><b>Gebruikersnaam</b></td>
<td><b>Aantal punten</b></td>
</tr>"
;
$count = "0";
while($row= mysql_fetch_assoc($sql)){
$count = $count + '1';
echo "<tr>
<td>#"
.$count."</td>
<td><a href='index.php?p=profiel&id="
.$rpw['id']."'>".$row['gebruikersnaam']."</a></td>
<td>"
.$row['punten']." punten</td>
</tr>"
;
}

echo "</table>";
?>


Yes! Hij werkt!

Weet je toevallig ook wanneer MySQL verdwijnt? En is MySQL dan niet meer te gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2013 15:14:48
Quote Anchor link
In PHP 5.5 is MySQL al bestempeld als 'wordt verwijderd in een volgende versie'.
Het kan in de praktijk nog wel een paar jaar duren voordat de meeste webhostings over zullen zijn, maar het kan geen kwaad om je er alvast op voor te gaan bereiden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/07/2013 15:37:30
Quote Anchor link
Php knipper op 12/07/2013 14:41:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$count
= "0";
while($row= mysql_fetch_assoc($sql)){
$count = $count + '1';
?>


Het is maar een detail ... maar een lus met een teller, daarvoor is de for() uitgevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for($count = 1; $row= mysql_fetch_assoc($sql); $count++) {
  echo "<tr><td>#".$count."</td> ...";
}
 
Eddy E

Eddy E

13/07/2013 09:10:48
Quote Anchor link
Kris: is het dan niet zo dat mysql_fetch_assoc() voor elke rij wordt uitgevoerd? Net zoals een count()? Een count() kan je beter voor je forloop in een variabele stoppen t.b.v. snelheid.

Daarnaast nog een tip voor M de Haan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$count
= $count + '1';
?>

Kan veel korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$count
++;
?>


Die vergroot de teller met 1 (en niet met '1', want dat is tekst).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.