topic -> read -> unread

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »
The Hosh

The Hosh

21/04/2006 17:24:00
Quote Anchor link
hai
ik ben bezig met een site in mysql. op dit moment ben ik bezig met de forum. maar waar ik blijf haken is het topic gelezen en niet gelezen. ik bedoel zoals phpBB, PHPHulp en die forums het doen. hoe kan ik er voor zorgen dat op alle computers de bericht die al gelezen zijn als gelezen aangegeven wordt. en de andere als ongelezen. dit wou ik doen met cookies alleen cookies zijn alleen aanwezig op een computer. zou iemand mij hieruit kunnen helpen?

alvast bedankt
superaktieboy
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 10:14:33
 
Erik Rijk

Erik Rijk

21/04/2006 17:28:00
Quote Anchor link
mijn advies:
niet aan beginnen.

PHPhulp doet er niet aan.
phpBB doet er volgens mij wel aan.

het lijkt me ontzettend veel werk en waarom zou je het eigenlijk willen?
 
The Hosh

The Hosh

21/04/2006 17:31:00
Quote Anchor link
nou omdat het makkelijker voor de gebruikers is :P ook voor mezelf omdat ik meestal op phpBB forums ben, ben ik eraan gewend :P
 
Zim Zim

Zim Zim

21/04/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Als je dat zou doen, zou je een nieuwe rij (tabel( moeten aanmaken, en daarin alle topic nr en of je hem gelezen hebt (1) of niet (0).
 
Alfred -

Alfred -

21/04/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Blah easy, na een paar dagen hier over te brainstormen heb ik hier een vrij perfecte oplossing voor.
De gebruiker logt in, ram de ids van ongelezen topics in een array, kijk of het topic id voorkomt in de array bij het uitlezen, zo ja, unread, else read. Als ie het topic bekijkt, id uit de array gooien. As simple as that. :)
 
Bo az

Bo az

21/04/2006 19:11:00
Quote Anchor link
Waar haal je die array bij het inloggen vandaan?
 
Alfred -

Alfred -

21/04/2006 19:21:00
Quote Anchor link
Checken op laatste reacties, en vergelijken met de laatst ingelogde datum. Als de reactie er na is, invoegen, anders gewoon skippen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alfred -
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

21/04/2006 20:32:00
Quote Anchor link
delete this
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 

21/04/2006 20:44:00
Quote Anchor link
phpBB kijkt naar welke je gelezen hebt. Niet naar de login/logout datum.

Zoals Zim zegt gaat denk ik het beste.
 
Alfred -

Alfred -

21/04/2006 20:48:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
phpBB kijkt naar welke je gelezen hebt. Niet naar de login/logout datum.

Zoals Zim zegt gaat denk ik het beste.


Toch niet... Als ik inlog op phpBB, niets lees, en weer uitlog, weet phpBB niet meer dat ik die topics niet gelezen heb...

En waarop baseer je 'het beste'? Mijn methode werkt even efficiënt, en vraagt minder database rommel, zelfs geen extra waardes..
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

21/04/2006 21:24:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
phpBB kijkt naar welke je gelezen hebt. Niet naar de login/logout datum.

Zoals Zim zegt gaat denk ik het beste.


Het beste?

Stel je hebt 100 members, en 1000 topics.
Dan staan er al 100 x 1000 = 100.000 rijen in een tabel, die moeten worden uitgelezen -_-'.

Het werkt misschien wel het beste, maar het is niet echt fijn voor je server...
 
The Hosh

The Hosh

26/04/2006 17:38:00
Quote Anchor link
sorry voor late reactie maar me internet doet niet goed dus ben k naar de bieb. mjah dat van de tabel was in me opgekomen maar ik d8 erook aan als k strx erg veel members heb en posts.. dus denk ik toch dat ik het idee van Rafael gebruik.

toch bedankt allemaal

greetzz
 
The Hosh

The Hosh

08/05/2006 18:45:00
Quote Anchor link
hai
ik heb wat problemen gekregen nadat ik Rafaels raad opvolgde..
allereerst ff zeggen $tid id gewoon $_GET['tid']!!

ten eerste ik heb een lastlogoff rij gemaakt in mysql voor de gebruikers.. en alle berichten zijn gelezen waar van er een cookie van de ID bestaat en/of de datum kleiner is dan de last logoff datum..
nu zet ik login.php de cookies:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
setcookie("gebruikersnaam",$_POST['gebruikersnaam'],time() + $_POST['tijd']);
setcookie("password",md5($_POST['wachtwoord']),time() + $_POST['tijd']);
setcookie("memberid",$inlog['id'],time() + $_POST['tijd']);
setcookie("status",$inlog['status'],time() + $_POST['tijd']);
?>


maar nou zet hij in f_viewtopic.php (topic bekijken) de onderstaande cookie niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    @setcookie("read"_$EchoSqlFetch['id'],get_config('url'),0);


deze cookie hoort hij in een while loop met mysql_fetch_assoc() te zetten
de query is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$TopicsQuery = mysql_query("SELECT * FROM subcats WHERE id = '".$tid."' AND subcat_type='2' LIMIT $pbegin,$peind;") or die(mysql_error);


wat doe ik fout dat hij de cookie niet zet.?

en dan heb ik nog een probleem. in f_viewtopic.php doe ik de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE forum_topics SET topic_views = topic_views + 1 WHERE topic_id = ".$tid);


maar hij zet de topic_views niet om hoog. hij blijft op 0
wat doe ik hier fout?

alvast bedankt

mvg
superaktieboy
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Hosh
 
Alfred -

Alfred -

08/05/2006 18:58:00
Quote Anchor link
Cookies setten doe je voor alle andere output. Verwijder de @, en plaats error_reporting(E_ALL) boven je script, en lees de error af :)

Je query, echo deze, en voer deze in in PhpMyAdmin, of gebruik or die(mysql_error()) en idem dito, lees de error af. Geen error? Query ok, maar gewoon geen resultaat, check $tid dan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alfred -
 
The Hosh

The Hosh

08/05/2006 19:26:00
Quote Anchor link
ok bedankt zal ik ff probere!! omdat ik nu niet thuis ben zal het nog ff wachte :P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/05/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Tabbeletje met:

userid, topicid

Je krijgt dan wel een enorme tabel, maar omdat je er maar 1 item uithaalt (en beide numeriek zijn) moet dat geen probleem zijn.
 
The Hosh

The Hosh

17/05/2006 17:39:00
Quote Anchor link
@Rafael
dat werkte helaas niet.. ik verwijderde de @ zette de error_reporting.. hij gaf fouten van unexpected variable in mijn template parser.. voor elke variable was er een fout :S maar goed.. ik heb dan toch met een tabel gedaan.
toch bedankt allemaal..
greetz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.