Topic id opgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ScrapZz nl

ScrapZz nl

30/10/2011 12:45:28
Quote Anchor link
Hey

ik heb een klein probleempje ik geef een id op van 6 die ook in de database moet staan alleen hij zegt dat hij niet bestaat wat is er fout?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$topicid
= mysql_real_escape_string($_GET["id"]);
$query2 = mysql_query("SELECT * FROM Forum_Topics WHERE ID = '".$topicid."'");
if(!mysql_num_rows($query2)){
  echo 'topic is niet gevonden!';
}
else{
  echo 'Found!';
}

if(mysql_error()){
  echo 'Er is een error ontstaan sorry!<br/> '.mysql_error();
}

?>
Gewijzigd op 30/10/2011 12:46:08 door ScrapZz nl
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:54:21
 
Wouter J

Wouter J

30/10/2011 13:12:14
Quote Anchor link
Een ID is een getal (int) en dus hoort het niet tussen quotes, niet in PHP en ook niet in SQL. Haal de '' in je query dus weg.
mysql_real_escape_string is tevens ook voor strings en niet voor getallen. Zodra je een int wil beveiligen kun je hem typecasten.
Verder moet je altijd selecteren wat je wilt hebben, en niet * gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2011 13:16:36
Quote Anchor link
En je foutafhandeling is verkeerd.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

30/10/2011 13:57:30
Quote Anchor link
Wouter J op 30/10/2011 13:12:14:
Een ID is een getal (int) en dus hoort het niet tussen quotes, niet in PHP en ook niet in SQL. Haal de '' in je query dus weg.
mysql_real_escape_string is tevens ook voor strings en niet voor getallen. Zodra je een int wil beveiligen kun je hem typecasten.
Verder moet je altijd selecteren wat je wilt hebben, en niet * gebruiken.


Als ik al die fouten verbetert blijf hij het nog niet doen!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2011 14:04:03
Quote Anchor link
Voer je query eens uit in phpMyAdmin?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

30/10/2011 14:11:11
Quote Anchor link
- Aar - op 30/10/2011 14:04:03:
Voer je query eens uit in phpMyAdmin?


Dan geeft hij gewoon de goede weer
(SELECT ID,Onderwerp,Bericht,Categorie FROM Forum_Topics WHERE ID = 6)
 
Aad B

Aad B

30/10/2011 14:21:50
Quote Anchor link
doe eens een echo $query2 na regel 3
 
- SanThe -

- SanThe -

30/10/2011 14:22:17
Quote Anchor link
- Aar - op 30/10/2011 13:16:36:
En je foutafhandeling is verkeerd.


Bouw nette foutafhandeling in.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

30/10/2011 14:27:55
Quote Anchor link
Aad B op 30/10/2011 14:21:50:
doe eens een echo $query2 na regel 3


Dan krijg ik dit:
Resource id #35
 
Aad B

Aad B

30/10/2011 14:35:15
Quote Anchor link
plaats dit na regel 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

en echo $topicid eens?
Gewijzigd op 30/10/2011 14:35:38 door Aad B
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

30/10/2011 14:38:29
Quote Anchor link
Aad B op 30/10/2011 14:35:15:
plaats dit na regel 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

en echo $topicid eens?


Topic id heb ik al ge echot maar die geeft dus gewoon 6 weer.

Notice: Undefined variable: topic in /home/imgonhdb/domains/scrapzz.nl/public_html/incl/pages/edittopic.php on line 37

= die fetch die ik op wil vragen later in de script

Notice: Trying to get property of non-object in /home/imgonhdb/domains/scrapzz.nl/public_html/incl/pages/edittopic.php on line 37

= die fetch die ik op wil vragen later in de script

Edit:

Ik verwijder wel heel de script en begin opnieuw in de hoop dat het beter word toch bedankt allemaal!

Toevoeging op 30/10/2011 15:06:56:

Yep wat er fout was weet ik niet maar hij doet het nu gewoon goed heb alles verwijdert en opnieuw gescript
Gewijzigd op 30/10/2011 14:52:15 door ScrapZz nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.