toplijst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Harm A

Harm A

14/03/2004 19:40:00
Quote Anchor link
ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
include ("members.php");  
$membernummer="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
    include ("members/$member[$membernummer].php");  
$memberna[$membernummer] = "$punten[$login]$member[$membernummer]";
    $membernummer=$membernummer+1;  
}

sort ($memberna);
$membernummer="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
$memberna[$membernummer] = preg_replace ("^[[:digit:]]^", "", $memberna[$membernummer]);
    $membernummer=$membernummer+1;  
}

echo("
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 style=\"border: 1 solid #A1A1A1\">
  <tr>
    <td colspan=\"0\" background=\"menutop.jpg\" height=\"16\" valign=\"top\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>Member:</font></td>
    <td colspan=\"0\" background=\"menutop.jpg\" height=\"16\" valign=\"top\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>Punten:</font></td>
    <td colspan=\"0\" background=\"menutop.jpg\" height=\"16\" valign=\"top\" width=\"75\"><FONT face=verdana size=1>level:</font></td>
    <td colspan=\"0\" background=\"menutop.jpg\" height=\"16\" valign=\"top\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>profiel:</font></td>
</tr> "
);  
$membernummer="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
    include ("members/$memberna[$membernummer].php");  
    echo("<tr>
            <td width=\"150\">$memberna[$membernummer]</td>
            <td width=\"150\">$punten[$login]</td>
            <td width=\"75\">$delevel[$login]</td>
            <td width=\"150\"><a href=\"lay.php?d=profiel&id=$memberna[$membernummer]&ka=gast\">$memberna[$membernummer]</a></td>
          </tr>"
);  
    $membernummer=$membernummer+1;  
}

echo("  <tr>
    <td background=\"menubottom.jpg\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>  </font></td>
    <td background=\"menubottom.jpg\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>  </font></td>
    <td background=\"menubottom.jpg\" width=\"75\"><FONT face=verdana size=1>  </font></td>
    <td background=\"menubottom.jpg\" width=\"150\"><FONT face=verdana size=1>  </font></td>
  </tr>
</table> "
);
?>

en ik krijg dit:
Afbeelding

Ik wil graag dat de member met demeeste punten boven aan komt te staan mar als je in dat plaatje ziet doet het het niet helemaal goed wat is er mis aan mijn script?
Gewijzigd op 14/03/2004 19:41:00 door Harm A
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:35:40
 

14/03/2004 19:46:00
Quote Anchor link
Ik mis een vrij handige optie van PHP: MySQL. Verder, op het plaatje (http://www.no1animes.nl/harm/plaatje.gif is de goede link) staat Ceasar met 20,000 netjes bovenaan.
 
Harm A

Harm A

14/03/2004 19:52:00
Quote Anchor link
wil je ff in de code in het plaatje kijken?
ceasar heeft de profiel link van harm(ik dus:P)
en waar harm moet staan is de tabel leeg met de profiel link van ceasar
 
Harm A

Harm A

14/03/2004 19:58:00
Quote Anchor link
en.. er zijn 3leden

member1 is harm
member2 is marien
member3 is Ceasar

en harm heeft 180000 punten
marien heeft 200 punten
ceasar heeft 200000 punten

mss heb je hier iets aan
 

14/03/2004 19:59:00
Quote Anchor link
Oh hehe... Ik zie het :P.

$memberna[$membernummer] = "$punten[$login]$member[$membernummer]";

Dit mag sowieso niet :P. Maar heeft verder wienig te maken met je probleem.

Wat je kunt proberen is bovenaan dat + 1 weg te halen. Ergens doe je dat blijkbaar te veel, want hij schijft de namen namelijk 1 op. Verder, de html code klopt niet bij de PHP code, dat je het even weet ;). het woord "ingelogd.php" staat namelijk nergens in het php script, maar wel in de html code. Explain please :P
 
Harm A

Harm A

14/03/2004 20:04:00
Quote Anchor link
dit stukje:
<td width=\"150\"><a href=\"lay.php?d=profiel&id=$memberna[$membernummer]&ka=gast\">$memberna[$membernummer]</a></td>
</tr>");
moet lay.php, ingelogd.php zijn ik werk met een 2 keer zo groot script dat eerst checkt of je ingelogd ben snappie?

en wat mag niet?
en wat moet ik nou doen om heb te laten werken?:S:S?
 
Rick

Rick

14/03/2004 20:26:00
Quote Anchor link
misschien moet je eens kijken naar de functie sort(); ?
 
Harm A

Harm A

14/03/2004 20:28:00
Quote Anchor link
en dan?
 
Rick

Rick

14/03/2004 20:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$array
= array('def','abc','hij');

print_r($array);
print_r(sort($array));
?>

kijk maar wat eruit komt, dat script van jouw vind ik te onduidelijk om te zeggen hoe je het erin kan zetten
 
Harm A

Harm A

14/03/2004 20:39:00
Quote Anchor link
Array
(
[0] => def
[1] => abc
[2] => hij
)
1
krijg ik er uit wat moet ik hiermee presies? ik snap je niet hele maal
 
Rick

Rick

14/03/2004 21:03:00
Quote Anchor link
oops
*gaat zich schamen
klein foutje gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$array
= array('def','abc','hij');

print_r($array);
sort($array);
print_r($array);
?>

zo moet het :)
 
Rick

Rick

14/03/2004 23:32:00
Quote Anchor link
kan je misschien de input laten zien?
die members.php en de members/1.php members/2.php en members/3.php ?

nu heb ik een paar vragen
1. waarom gebruik je geen mysql hiervoor?
2. waarom gebruik je voor elke member een ander bestand?
3. weet je hoe for werkt?

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$membernummer
="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
    include ("members/$member[$membernummer].php");  
$memberna[$membernummer] = "$punten[$login]$member[$membernummer]";  
    $membernummer=$membernummer+1;  
}

?>

kan ook vervangen worden door dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
for ($i=1; $i<$aantal+1;$i++){  
    include ('members/'.$member[$i].'.php");  
    $memberna[$i] = "
$punten[$login]
}

?>
 
Harm A

Harm A

15/03/2004 17:39:00
Quote Anchor link
mijn members.php ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$member
[1] = "Harm";
$member[2] = "Marien";
$member[3] = "Ceasar";

$aantal = 3;

?>

en ik gebruik dit script:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/91

andwoorden op je vragen:
1. mysql snap ik niet en dit werkt ook prima
2. het word een wargame dus in die bestanden worden hun gegevens opgeslagen
3. ik weet het een beetje mar die lus is door iemand anders gemaakt
 
Harm A

Harm A

15/03/2004 17:49:00
Quote Anchor link
en rick ik snap niet helemaal wat je daar mee bedoeld hoe kan ik dit nou toepassen in me script?ik krijg dit:
Array
(
[0] => def
[1] => abc
[2] => hij
)
Array
(
[0] => abc
[1] => def
[2] => hij
)
wil je iets duidelijker zijn?
 
Rick

Rick

15/03/2004 19:12:00
Quote Anchor link
zoals je ziet word de array gesorteerd, dit is toch wat je zoekt?
 
Harm A

Harm A

15/03/2004 19:17:00
Quote Anchor link
jah maar het zit al in me script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
include ("members.php");    
$membernummer="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
    include ("members/$member[$membernummer].php");  
$memberna[$membernummer] = "$punten[$login]$member[$membernummer]";  
    $membernummer=$membernummer+1;  
}
  
sort ($memberna); [b]<<<<<<<<<<<<<[/b]
$membernummer="1";  
for ($oneindigelus=0; $oneindigelus<$aantal; $oneindigelus++){  
$memberna[$membernummer] = preg_replace ("^[[:digit:]]^", "", $memberna[$membernummer]);
    $membernummer=$membernummer+1;  
}
  
echo("
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 style=\"border: 1 solid #A1A1A1\">
  <tr>
 

15/03/2004 21:29:00
Quote Anchor link
Leer ees mysql het is potsimpel je kan het op 10 minuten leren zonder boek of wa en het is stukken makkelijker
 
Rick

Rick

16/03/2004 01:06:00
Quote Anchor link
geef in ieder geval de broncode van members.php en members/1.php en eventueel ook van members/2.php

dan zie ik tenminste hoe de data in elkaar zit

hier kan ik namelijk zo geen wijs uit worden, dan herschrijf ik dit hele systeem wel even
 
Harm A

Harm A

17/03/2004 16:11:00
Quote Anchor link
Rick,
mijn broncode van members.php is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?  
$member
[1] = "Harm";  
$member[2] = "Marien";  
$member[3] = "Ceasar";  

$aantal = 3;  

?>

de bron van Harm.php is(de bronnen van de andere members is met het zelfde princiepe):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$login
= "Harm";
$pass = "blabla";
$punten[Harm] = "5843906854";
$delevel[Harm] = "6";

?>

voor de volledige script:http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/91

bedankt dat je me wil helpen!
Gewijzigd op 17/03/2004 16:13:00 door Harm A
 
Arend a

Arend a

17/03/2004 20:44:00
Quote Anchor link
sjezus

Wat een rotconstructie. Gebruik gewoon een fatsoenlijke database, werkt stukken beter.
 
Rick

Rick

18/03/2004 02:30:00
Quote Anchor link
het scriptje dat het lijstje maakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
######################################
include ("members.php");    
$members=array();
for ($i=0;$i<count($member);$i++){
    $member_name=$member[$i];
    $tmp_member=file('members/'.$member_name.'.php');
    list($members['username'][],$members['password'][],$members['score'][],$members['level'][])=$tmp_member;
}
  
arsort($members['score'],SORT_NUMERIC);


?>

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 style=\"border: 1 solid #A1A1A1\">
<tr>
<td colspan="0" background="menutop.jpg" height="16" valign="top" width="150"><FONT face="verdana" size="1">Member:</font></td>
<td colspan="0" background="menutop.jpg" height="16" valign="top" width="150"><FONT face="verdana" size="1">Punten:</font></td>
<td colspan="0" background="menutop.jpg" height="16" valign="top" width="150"><FONT face="verdana" size="1">level:</font></td>
<td colspan="0" background="menutop.jpg" height="16" valign="top" width="150"><FONT face="verdana" size="1">profiel:</font></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
foreach($members['score'] as $key => $value){
    echo'<tr>
            <td width="150">'
.$members['username'][$key].'</td>
            <td width="150">'
.$members['score'][$key].'</td>
            <td width="75">'
.$members['level'][$key].'</td>
            <td width="150"><a href="lay.php?d=profiel&id='
.$members['username'][$key].'&amp;ka=gast">'.$members['username'][$key].'</a></td>
          </tr>'
;  
}

?>

<tr>
<td background="menubottom.jpg" width="150"><FONT face="verdana" size="1"> </font></td>
<td background="menubottom.jpg" width="150"><FONT face="verdana" size="1"> </font></td>
<td background="menubottom.jpg" width="75"><FONT face="verdana" size="1"> </font></td>
<td background="menubottom.jpg" width="150"><FONT face="verdana" size="1"> </font></td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?#####################################?>


members.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?  
$member
[] = "Harm";  
$member[] = "Marien";  
$member[] = "Ceasar";  
?>


harm.php
Harm
blabla
5843906854
6

zoals je ziet is harm.php gewoon platte tekst, geen php
dus die gewoon opslaan zoals je hem hier ziet zonder enters ervoor of erna
dus
BOF:
Harm
blabla
5843906854
6
EOF:
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.