Tot bepaalde datum?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roeltje M

Roeltje M

16/06/2010 16:58:03
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een plaatje tot een bepaalde datum laten zien, daarna niet meer. Hoe doe ik dit in PHP?

Want if(date("Y-m-d") < 17-7-2010) werkt niet :S
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:09:12
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

16/06/2010 17:07:06
Quote Anchor link
Je kan een datum zo niet met elkaar vergelijken, hij wordt dan als een string gelezen.
Kijk is naar de date functies, en speel daar is mee.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/06/2010 17:08:29
Quote Anchor link
Hij werkt wel alleen je moet nog maar eens op php.net naar date() functie opzoek gaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(date("j-n-Y") < "15-6-2010"){
    echo "datum komt eraan";
}
else {
    echo "de datum is geweest";
}

?>


getest en wel

Edit:

en inderdaad de datum zelf daar moeten wel "" omheen
Gewijzigd op 16/06/2010 17:09:57 door Bas IJzelendoorn
 

16/06/2010 17:16:16
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 16/06/2010 17:08:29:
Hij werkt wel alleen je moet nog maar eens op php.net naar date() functie opzoek gaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(date("j-n-Y") < "15-6-2010"){
    echo "datum komt eraan";
}
else {
    echo "de datum is geweest";
}

?>


getest en wel

Edit:

en inderdaad de datum zelf daar moeten wel "" omheen


Dat werkt dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$a
= array ('15-6-2010', '3-6-2010', '5-6-2010', '2-6-2010', '2-2-2000', '3-6-2005', '31-7-2010', "5-6-9999");
foreach($a as $datum)
{

var_dump($datum < "15-6-2010");
}


/* levert:
bool(false)
bool(false)
bool(false)
bool(false)
bool(false)
bool(false)
bool(false) <- Moet true zijn.
bool(false) <- Moet true zijn.
*/

?>
Gewijzigd op 16/06/2010 17:16:53 door
 
Roeltje M

Roeltje M

16/06/2010 17:24:10
Quote Anchor link
The Dutch Guy, dat van jou werkt niet als ik "15-7-2010" gebruik.
 
Arjan -

Arjan -

16/06/2010 17:28:40
Quote Anchor link
Op die manier worden strings met elkaar vergeleken en zal het dus niet werken met data (lees: datums).

Gebruik strtotime, zie: http://www.highlystructured.com/comparing_dates_php.html
 

16/06/2010 18:15:11
Quote Anchor link
Of je bijvoorbeeld met datetime.diff.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/06/2010 18:20:01
Quote Anchor link
mijn oprechte excuses, had vast de zomer in me bol :P
 
- SanThe -

- SanThe -

16/06/2010 18:44:45
Quote Anchor link
Werkt prima met YYYY-MM-DD format.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.