totaal optelling van 1 kolom in een DB table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Manfred vd waarsenburg

Manfred vd waarsenburg

31/12/2022 16:54:56
Quote Anchor link
Beste allemaal,

ik probeer een totaal optelling te maken van 1 kolom binnen een Database table
hiervoor gebruik ik onderstaande code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$mysqli = new mysqli("localhost", $username, $password, $my_db);
/* check connection */
if ($mysqli->connect_errno) {
    printf("Connect failed: %s\n", $mysqli->connect_error);
    exit();
}
      $sql = "SELECT SUM(payment_amount) FROM josvg_eb_registrants";
    $result = mysqli_query($conn, $sql);
     while($row = mysqli_fetch_assoc($result))  {
       echo "Total:" . $row['SUM(payment_amount)'];
  }
  /* free result set */
$result->free();
/* close connection */
$mysqli->close();


dit levert onderstaande foutmelding op:
mysqli_query(): Argument #1 ($mysql) must be of type mysqli, null given

wie helpt mij op weg.

Grtz Manfred
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:53:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2022 17:05:43
Quote Anchor link
Dan moet je geen $conn gebruiken als die niet bestaat.
 
Manfred vd waarsenburg

Manfred vd waarsenburg

31/12/2022 17:33:01
Quote Anchor link
thanks voor me op het goede pad zetten, ik had deze snippet ergens gevonden, echter mijn verbinding is niet $con maar $mysqli
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2022 17:35:59
Quote Anchor link
Let daarom altijd goed op met copy/pasten, en wees bewust wat je doet en wat er gebeurt. :-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2023 12:10:02
Quote Anchor link
Dat totaal dat je ophaalt is maar 1 waarde, toch? Dus volgens mij heb je helemaal geen loop nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$mysqli
= new mysqli("localhost", $username, $password, $my_db);

if ($mysqli->connect_errno) {
    printf("Connect failed: %s\n", $mysqli->connect_error);
    exit();
}

$sql    = "SELECT SUM(payment_amount) sum_payment_amounts FROM josvg_eb_registrants";
$result = mysqli_query($mysqli, $sql);

echo "Total:" . $result->fetch_object()->sum_payment_amounts;

$result->free();
$mysqli->close();
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.