totale groote van een map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

19/04/2005 17:28:00
Quote Anchor link
Hallo, ben ik weer..

Hoe kan ik de totale groote van een map laten uitrekenen in php? Ik geef een bepaalde map op, dus bv de map test en wil weten hoeveel mb die map bevat inclusief submappen!

onwijs bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:00:19
 
Roy Bongers

Roy Bongers

19/04/2005 18:18:00
Quote Anchor link
moet je een read dir script zoeken die ook submappen meeneemt. dan maak je een var total_size en pak je van elk bestand dat je tegen komt de filesize en die tel je ij de total_size op.
 
Bram Z

Bram Z

19/04/2005 18:22:00
Quote Anchor link
Of je gebruik mijn script

http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/304/
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

19/04/2005 19:08:00
Quote Anchor link
hoi, dat script doet het niet bij mij...

Het simpelste script dat ene regeltje, geeft al een error: unindentified function map_size.. iemand?
 
Alfred -

Alfred -

19/04/2005 19:13:00
Quote Anchor link
Omdat je de rest ook moet invoegen...
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

19/04/2005 19:42:00
Quote Anchor link
zou je die code dan eens hier willen plakken zoals je denkt dat het zou moeten..

Neem toch aan dat ik het wel goed doe... :S
 
Jelmer -

Jelmer -

19/04/2005 20:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
function map_size($folder){
    $size=0;
    $handle=opendir($folder);
    
    while(FALSE !==($file = readdir($handle))){
       if ($file != "." && $file != "..") {
            if(is_file($file)){
                $size=$size+filesize($folder.$file);
            }

            elseif(is_dir($file)){
                $size=$size+map_size($file);
            }
            
       }
    }

    
    closedir($handle);    
    return $size;
}


echo map_size('downloads/');
?>
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

19/04/2005 21:00:00
Quote Anchor link
het gaat nu nog om het laatste stuk..
heb bovenaan gezet:

$folder = "./24/";

wat moet ik dan neerzetten bij:
echo map_size('downloads/');

Het enige dat ik bedenk is:
echo map_size('./'); maar dan heeft t hele goede erboven geen nut en neemt hij niet de submappen mee..
 
Roy Bongers

Roy Bongers

19/04/2005 21:41:00
Quote Anchor link
Dat hele gedoe er boven is de zelf gemaakte functie map_size. En die roep je onder aan. Als je dat hele gedoe er boven weghaalt krijg je een mooie error omdat php de functie niet kan vinden. Kan zijn dat ie de submappen niet mee neemt idd. Ik weet niet of dit script daarop gemaakt is. Google anders naar php + readdir + subfolders oid.
 
Jelmer -

Jelmer -

19/04/2005 21:46:00
Quote Anchor link
Doet hij wel, heb hem trouwens gehaald van http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/304/, zoals D@rk al aangaf.

Weet je eigenlijk wel wat funtie's zijn, en hoe je ze gebruiken en defineerd?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.