Totale oplossing clouddiensten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP programmeur werken aan IT oplossingen voor

Vacature Omschrijving Deze fraaie partij ondersteunt bedrijven bij hun technische vraagstukken door middel van software, trainingen, de inzet van specialisten en state of the art apparatuur. Hun missie is: “Het leveren van technische producten, diensten en systemen die van meerwaarde zijn voor de opdrachtgevers.” Zij beantwoorden dan ook de meest uiteenlopende technische vraagstukken, waarbij zij zich richten op vijf marktsegmenten: Bovengrondse Infrastructuur, Ondergrondse Infrastructuur, Bouw & Installatietechniek, Geo & Data en Industrie & Energie. Als technisch specialist ontwerpen zij niet alleen producten en oplossingen voor deze marktsegmenten, maar nemen zij ook het beheer en onderhoud op zich. Deze groeiende partij

Bekijk vacature »

Koen Hollander

Koen Hollander

25/04/2015 15:38:05
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp,

Ik zat eens te denken, we gebruiken veel uiteenlopende applicaties voor internet, zoals directadmin en cPanel voor webhosting, daarnaast heb je proxmox en solusvm voor virtualisatie...

Wat nou als er een totaaloplossing was, voor alles op het internet.

1 controle paneel voor webhosting, virtualisatie, ssl certificaten, en nog veel meer.

Denken jullie dat zoiets nodig is in de wereld? (Op deze manier kan iedere ISP flink besparen op kosten omdat alles in één pakket zit)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/08/2019 20:14:40
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/04/2015 16:19:45
Quote Anchor link
Dit lijkt mij net zoiets als zeggen "Zou het niet handig zijn als er één universeel stuk gereedschap bestaat waarmee ik alle klussen kan uitvoeren?".

Ik denk dat er simpelweg niet zo'n algemene oplossing bestaat.

Daarnaast draai je hiermee ook het HOE en het WAT om.

Een tijd terug was iets soortgelijks aan de hand, een of andere (lijpe?) club beleggers in Duitsland wilde een of ander ultiem content management systeem bouwen waarin "alles" zat. Je kon je inschrijven met verschillende geldbedragen en ook andere mensen hierop attent maken... dit had verdomd veel weg van een piramidespel.

Meestal is het zo, dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit ook meestal het geval is.

Ook denk ik dat je één applicatie niet alles moet laten doen. Er zijn nu eenmaal aparte applicaties die een of enkele specifiek taken heel goed / efficiënt kunnen uitvoeren. Waarom zou je deze willen combineren door ze te vervangen?

Misschien zou je wel via webservices de eindjes aan elkaar kunnen knopen (als de programma's dergelijke API's hebben), maar onder water heb je dus nog steeds de individuele applicaties die het uiteindelijke werk doen. Hiermee heb je een zekere risicospreidng, en creëer je ook geen single point of failure.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

25/04/2015 22:54:06
Quote Anchor link
Mijn principiële criterium is: gebruiksvriendelijkheid. Of er dan één of diverse systemen zijn maakt me niet uit. Aan de gebruiksvriendelijkheid, vooral de intuïtiviteit, schort het echter nogal eens.
 
John D

John D

26/04/2015 10:47:30
Quote Anchor link
Frank: Gebruikersvriendelijkheid, geheel mee eens. Dat ontbreekt natuurlijk in de diversiteit van tig applicaties zoals Thomas prefereert. Tig verschillende interfaces waar je gek van wordt omdat het bij elk interface net iets anders werkt en net wanneer je denkt alle knoppen onder de knie te hebben van de ene ga je in de fout bij de andere. Dus ja, wat Koen voorstelt bevat een kern van waarheid, één interface met eenduidige bediening op je cloud services is optimaal.

Het risico dat Thomas aangeeft, single point of failure, is naar mijn mening niet waar, want wanneer phpadmin uitvalt is dat op zich ook een single point of failure en wanneer webadmin uitvalt heb je ook een single point of failure of wanneer Plesk of cPanel uitvalt is dat op zich een single point of failure. Immers er is doorgaans geen vervanging voor bijvoorbeeld phpadmin actief waarmee phpadmin dus een single point of failure op zich is. Geen goed argument dus.

En dan de vraag van Thomas: Waarom zou je deze willen combineren door ze te vervangen?
Hierom: Eenduidigheid, gebruikersvriendelijkheid, robuustheid, single point of maintenance, single point of configuration. Single point of control. Less effort qua beheer.

@Koen: Denken jullie dat zoiets nodig is in de wereld?
Ja en het is er al: De cloud van Microsoft, Azure, is een goed voorbeeld van total cloudcontrol. Alles in één interface in de cloud. En voor de duidelijkheid, ik ben geen microsoft medewerker of promotor ik ben een old-skool unix/linux commandline fan. Maar wat je met Azure kan is geweldig voor de new-skool mouse clicking fans. Koen, kijk eens naar Azure voordat je een eeuw gaat zitten programmeren in PHP. Probeer het uit, een maand gratis met credittegoed van €150,- Ik gebruik Azure nu voor externe backup storage van een klein systeem en onze vakantiefoto verzameling van 30.000 foto's.
Gewijzigd op 26/04/2015 12:06:33 door John D
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/04/2015 07:20:42
Quote Anchor link
@John D: gezien het aantal vakantiefoto's van je boer je kennelijk goed! ;-)

Inhoudelijk: waar het mij om gaat is dat ik nog wel eens zie dat met het ineenvoegen van functies de gebruiksvriendelijkheid er slechter i.p.v. beter door wordt. Dat wil overigens niet zeggen dat dat bij Azure ook zo is. Misschien is dat juist wel een hele verbetering.

Maar mij advies aan ambitieuze programmeurs in deze is: "Think user-friendliness." Verbetert die echt, ga er dan mee door. Anders is het verloren tijd en moeite. En leg behalve je grondgedachte ook je systemen voor aan gebruikers voordat je er mee doorgaat. Maak bij voorkeur een demo, al is het maar een dummy.
Gewijzigd op 29/04/2015 07:25:32 door Frank Conijn
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.