TRIM Function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paco oste

Paco oste

31/08/2010 21:51:12
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig aan mijn login script.
Maar ik wil de trim function gebruiken ik heb all gekeken op PHP.NET
Maar daar snap ik de ballen van :s
Kan iemand deze mij met een kort maar krachtige uitleg uitleggen
[VOORBEELDEN ZOUDEN HANDIG ZIJN]
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:43:18
 
Chris -

Chris -

31/08/2010 21:57:15
Quote Anchor link
String: {spatie}tekst{spatie}

echo $string: {spatie}tekst{spatie}
echo ltrim: tekst{spatie} (links spaties weghalen)
echo rtrim: {spatie}tekst (rechts spaties weghalen)
echo trim: tekst (beide kanten spaties weghalen)

Edit:
10 uur, mag een foutje maken! Het is inderdaad niet alleen spaties, maar álle whitespaces!
Gewijzigd op 31/08/2010 22:14:44 door Chris -
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2010 21:58:05
Quote Anchor link
Wat snap je daar dan niet van?

Alle whitespace aan het begin en aan het eind van de string wordt verwijderd. Whitespace daar valt onder: Spatie, Tab, Newline, Enter, de NULL byte en de vertikale Tab. Met de tweede parameter kun je zelf characters opgeven.

This function returns a string with whitespace stripped from the beginning and end of str. Without the second parameter, trim() will strip these characters:

* " " (ASCII 32 (0x20)), an ordinary space.
* "\t" (ASCII 9 (0x09)), a tab.
* "\n" (ASCII 10 (0x0A)), a new line (line feed).
* "\r" (ASCII 13 (0x0D)), a carriage return.
* "\0" (ASCII 0 (0x00)), the NUL-byte.
* "\x0B" (ASCII 11 (0x0B)), a vertical tab.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.