Tut of voorbeeld, meerdere OOP classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

29/10/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Weet iemand ergens een Nederlandse Tut waar goed uitgelegd wordt hoe je een wat groter systeem maakt in OOP.
Bijv. Een inlogsysteem.
Waarbij je dan bijv.
- een login/logout class maakt.
- een register class.
- een validatie class
- een gebruiker edit/delete class
Als ik het goed heb ben je dan bovenstaande classes onder andere nodig.
Mijn probleem is dat ik niet precies weet hoe ik dit allemaal moet laten samen werken en query's uitvoeren en op welke plek dat moet.
Ik zoek dit al een tijdje maar kan niet echt iets vinden.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:43:45
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/10/2008 10:17:00
Quote Anchor link
alles wat jij in classes noemt hierboven, zijn methodes (onderdelen van classes). verder kan je deze tut goed gebruiken:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/632/
 
Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

29/10/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Dat heb ik allemaal al doorgelezen.
En volgens mij wordt daar ook een aparte valadatie class gebruikt.
Of zie ik dat nu helemaal fout??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$validator
= new Validator($_POST);
$validator->setValidator('name', new Validator_Not_Empty());
$validator->setValidator('email', new Validator_Email());
?>


En dit zal dan toech een aparte register class zijn?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$newUser
= new User();
$newUser->setName($_POST['name']);
$newUser->setEmail($_POST['email']);
$newUser->insert();
?>



Of zie ik echt iets verkeerds hierin?
Want dan moet ik nog maar eens helemaal opnieuw beginnen met doorlezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gertjan Wachtmeester
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.